Eminağaoğlu'nun başvurusu da boş çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-12-2010 (18:58)   Son Mesaj: 11-12-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    11-12-2010

    Eminağaoğlu'nun başvurusu da boş çıktı

    Eminağaoğlu'nun başvurusu da boş çıktı


    Yargıtay ve Danıştay santrallerinin dinlendiği iddiasıyla Ankara Başsavcılığı'nca yapılan soruşturma sonrasında YARSAV eski başkanı Eminağaoğlu'nun Sincan Ağır Ceza'ya yaptığı başvuruda karar açıklandı.

    Yargıtay ve Danıştay santrallerinin dinlendiği iddiasıyla yaklaşık 1,5 yıldır Ankara C.Başsavcılığı'nca yapılan soruşturma geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde sonuçlandırılmış ve Telekomünikasyon İletişim Başkanı ve diğer görevliler hakkında Kovuşturmaya Yer Olmadığına karar verilmişti.
    Verilen karara eski Yar-Sav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından itiraz edilmesi üzerine dosya Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilmişti.

    Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'nca gönderilen dosyanın incelenmesi sonucu eski Yar-Sav Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun itirazı reddedildi.

    Sonuç olarak Ankara Başsavcılığının takipsizlik kararı onanmış ve kesinleşmiş oldu.

    Fethi Şimşek bu konuda ; "TİB'e yönelik iddialarla ilgili olarak yaklaşık iki üç yıldır TİB hakkında soruşturmalar yapıldığını, dinlemelerle ilgili olarak yapılan soruşturmalar sonunda Takipsizlik kararları düzenlendiğini, TİB'de yapılan işlemlerin hukuka uygunluğunun bir kez daha bu şekilde tescil edildiğini" belirterek, "Türkiye'de artık dinleme işlemlerinin hukuk temeline oturduğunu, usulüne uygun olarak verilmiş hakim kararı bulunmadıkça TİB üzerinden dinleme yapılmasının mümkün olmadığını" söyledi.




    Eminağaoğlu'nun başvurusu da boş çıktı Yorumları