CHP: Edanur'un hesabını birileri vermeli   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-12-2010 (18:37)   Son Mesaj: 11-12-2010 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    11-12-2010

    CHP: Edanur'un hesabını birileri vermeli

    CHP: Edanur'un hesabını birileri vermeli


    CHP Milletvekilleri Ahmet Ersin ve Ali Rıza Ertemur, 4 yaşındaki Edanur Avcı'nın, nereden geldiği belirlenemeyen ateş sonucu başından vurulması olayını incelemek üzere Karabük'e geldi.

    Ersin, ''Çok ciddi bir ihmalin sonucunda küçük Edanur'un öldüğü görülüyor'' dedi.
    Karabük'e gelen CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Edanur'un ailesi, Safranbolu Kaymakamı ve Karabük Valisini ziyaret etti.

    Ahmet Ersin, Edanur'un Safranbolu'ya bağlı Aşağıçiftlik Mahallesi Kurttepe mevkisindeki evlerini ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerinde halen bir önlemin alınmadığını, köylüler ve mahallelilerin belediye hoparlöründen, 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığından gelebilecek mermilere karşı uyarılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

    Komutanlığın atış alanının yerleşim yerlerinden daha uzağa alması gerektiğini anlatan Ersin, şöyle dedi:

    ''Kimsenin 'biz atış yapacağız, saklanın, kaçın' demeye hakkı yok. 20 yaşındaki acemi çocuğu getirip, burada eline otomatik silahı verip ateş ettiriyorsun. Bana göre bu yerleşim yeri atış menzilinde. Atış menzilinde yerleşim yeri ve 'sen burada atış yapacaksın', olmaz böyle. Yerleşim yerine gelip 'mermilerden korkmayın birşey olmaz' diye askerler uyarmış. Yani mermilerin buraya düştüğünü biliyorlar, olayın farkındalar. Askeriyenin insanlara zarar vermeyeceği yerde talimlerini yapması gerekiyor. Atış alanı buradan kaldırmalıdır. Büyük bir tedbirsizlik, aymazlık var. Bunun hesabını verecek birilerinin olması lazım.''

    Edanur'un annesi Naciye Avcı ise kızının fotoğrafına bakarak onu çok özlediğini, kızının öğretmen olmak istediğini, buna engel olanlardan ise hesap soracaklarını kaydetti.

    Heyet, Edanur'un vurulduğu noktada babası Yusuf Avcı'dan detaylı bilgi aldı.

    -OLAY-

    Yaklaşık 1 hafta önce Kurttepe mevkisinde, evlerinin önündeki traktör römorkunun üzerinde oynayan 4 yaşındaki Edanur Avcı'nın başına ''nereden geldiği belli olmayan mermi'' isabet etmişti.

    Ailesi ve komşuları tarafından Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırılan ve ilk müdahalesinin ardından Karabük Devlet Hastanesine sevk edilen Edanur kurtarılamamıştı.




    CHP: Edanur'un hesabını birileri vermeli Yorumları