Kılıçıdaroğlu: Kadınlara fazla yer vereceğiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-12-2010 (17:58)   Son Mesaj: 11-12-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    11-12-2010

    Kılıçıdaroğlu: Kadınlara fazla yer vereceğiz

    Kılıçıdaroğlu: Kadınlara fazla yer vereceğiz


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ailenin temel direğidir kadın. Eğer kadını biz siyasetin merkezinde önemli bir yere koyarsak sorunu aşarız. CHP'de biz kadınlara daha fazla yer vereceğiz. Siyasette daha fazla yer vereceğiz'' dedi.

    CHP'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde, Balıkesir ve Çanakkale'den gelen kadınlarla sohbet etti.
    Kadınları CHP'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Benim umudum sizlerde. Eğer çalışırsak, azimle, kararlılıkla çalışırsak, hiç kimseyi ötekileştirmezsek, beraber yola çıkarsak, insanları kucaklarsak iktidar oluruz'' ifadelerini kullandı.

    Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    ''Neden CHP iktidarına ihtiyacımız var? Birden fazla nedeni var. Birinci neden şu; binlerce kadının tenceresi kaynamıyor. Eğer Silvan'da ramazanda bir kişi, evin erkeği eve geldiğinde eşi, 'bu akşam ne getirdin, pişirecek bir şeyim yok' dediği zaman içeriye gidip kendisini asıyorsa bu sorun sadece o ailenin değil, hepimizin sorunudur. Böyle binlerce kadınımız var. Yoksul ama yoksul bırakılmış kadınımız var. Yoksulluğun acısını en fazla kadınlar çeker. Hayatı o yüzden kadınlar daha bilir. O yüzden benim umudum kadınlardadır diyorum. Çünkü kararlı ve inançlı anlatırlar sorunlarını. İkinci nedenimiz; kadın hayatın bütün ağırlığını omuzlarında çeker. Dolayısıyla ailenin temel direğidir kadın. Eğer kadını biz siyasetin merkezinde önemli bir yere koyarsak sorunu aşarız. CHP'de biz kadınlara daha fazla yer vereceğiz. Siyasette daha fazla yer vereceğiz.''

    CHP iktidarında ''aile sigortasını'' getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, aile sigortasının, geliri olmayan veya geliri belli bir rakamın altında olan her aileye aylık düzenli gelir sağlayan sigorta dalı olduğunu bildirdi.

    ''Bizim iktidarımızda her ailede mutlaka bir çalışan olacak, bir sigortalı olacak. Her ailenin sigortası olacak'' diyen Kılıçdaroğlu, hiçbir ailenin çocukları için gelecek kaygısı duymayacağı, mutlu bir Türkiye yaratacaklarını ifade etti.

    Kılıçdaroğlu, ''Aileler huzurlu olursa bilin ki, Türkiye'de huzur var demektir. Ama bir ailede bir işsiz varsa o ailede herkes huzursuzdur. Biz huzuru getirmek isteyen bir partiyiz. Mutluluğu getirmek isteyen bir partiyiz. Kardeşliği getirmek isteyen bir partiyiz. Barışı getirmek isteyen bir partiyiz'' dedi.

    Sohbette, CHP'nin kadın kollarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Didem Engin ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asuman Çakmakçı'nın da görüşlerini açıkladığı bildirildi.

    AA




    Kılıçıdaroğlu: Kadınlara fazla yer vereceğiz Yorumları