Murat Yalçıntaş'a şantaj davası başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-12-2010 (15:58)   Son Mesaj: 11-12-2010 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    11-12-2010

    Murat Yalçıntaş'a şantaj davası başladı

    Murat Yalçıntaş'a şantaj davası başladı


    İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'tan şantaj yoluyla 2 milyon TL istedikleri öne sürülen eski MİT Erzincan Şube Müdür Yardımcısı Kemal Akıncı'nın da aralarında bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

    İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar İlyas Ardal, Şaban Ardal ve Kemal Akıncı katıldı. Diğer sanıklar Cem Çakır ile Vedat Yılmaz ise duruşmaya gelmedi.
    Duruşmada savunmasını yapan İlyas Ardal, Şaban Ardal'ın kardeşi olduğunu belirterek, Vedat Yılmaz'ı da gözaltına alındığında tanıdığını kaydetti.

    Bir süre kereste ticareti yaptığını ve Kemal Akıncı'yı da kendisinden kereste aldığı için tanıdığını anlatan Ardal, 2007 yılı sonunda bir seyyar satıcından bir torba CD aldığını belirterek, ''Daha sonra incelediğimde CD'lerden birisinin dış kabında, bu CD'nin değerinin 2,5 milyon dolar olduğu yazıyordu. CD'yi izleğimde 2 kişi yemek yiyordu. Yemek yiyenlerden birinin Murat Yalçıntaş olduğunu arkadaşlarım söyledi'' dedi.

    Bir hafta sonra mağduru aradığını, sekreteri ile görüşerek kendisini aramasını istediğini söyleyen Ardal, ''Ancak beni arayan olmadı. Biraz bekledikten sonra tekrar aradım, ancak yine beni arayan olmayınca kardeşim Şaban Ardal'a 'Sen de bir ara CD'nin değeri 2 milyon doların üzerindeymiş, ancak bize 250 bin dolar versin yeter' dedim. Kardeşim aramış sekreteriyle görüşmüş, daha sonra Şaban CD'yi göndermiş'' diye konuştu.

    Sanık Şaban Ardal da, ''Ağabeyim beni aradı, bir CD olduğunu ve önemli bir kişinin görüntülerinin bulunduğunu belirterek, bu kişiyle görüşmemi söyledi. Ben de mağduru aradım, ancak sekreteri ile görüşebildim. Geri dönmesini istedim, ancak dönmedi. Ben CD'yi daha sonra gönderdim ve 'CD'nin ne olduğunu o bilir' şeklinde konuştum'' dedi.

    Kemal Akıncı ise her şeyi yazılı savunmasında anlattığını belirterek, bu konudaki dilekçesini mahkemeye sundu.

    Hakim Fatih Kapan, başka suçtan tutuklu olduğu bilinen mağdur Murat Yalçıntaş'ın hangi cezaevinde tutuklu olduğunun Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminden araştırılarak yargı çevresinde bulunması halinde duruşmada hazır edilmesi için yazı yazılmasına, yargı çevresi dışında olması halinde ise ilgili asliye ceza mahkemesine talimat gönderilmesine karar verdi.

    Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanıklar Cem Çakır ile Vedat Yılmaz'ın savunmalarının alınması için Erzincan Asliye Ceza Mahkemesine yazılan talimatın cevabının beklenmesi amacıyla ertelendi.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların ''şantaj'' suçundan 1 ile 3'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.




    Murat Yalçıntaş'a şantaj davası başladı Yorumları