Adil Serdar Saçan talimatla ifade verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-12-2010 (14:57)   Son Mesaj: 11-12-2010 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    11-12-2010

    Adil Serdar Saçan talimatla ifade verdi

    Adil Serdar Saçan talimatla ifade verdi


    İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı Adil Serdar Saçan, Nuri Ergin ve Vedat Ergin kardeşlerin yargılandığı ''Uşak cezaevi isyanı'' davası kapsamında talimatla İstanbul'da tanık olarak ifade verdi.

    İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak ifadesi alının Saçan, olay tarihinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak İstanbul'da görev yaptığını, cezaevinde Vedat ve Nuri Ergin kardeşlere karşı eylem yapılabileceğine dair teknik takip bürosunun kanaatini yazılı olarak bildirdiklerini anlattı.
    O tarihlerde Ergin kardeşler ile Alaaddin Çakıcı arasında bir husumet olduğunu bildiklerini söyleyen Saçan, teknik takip bürosunun her iki grubu da izlediğini kaydetti. Bir gün Teknik Büro Amiri'nin gelerek Ergin kardeşlere eylem yapılabileceği bilgisini kendisine ulaştırdığını anlatan Saçan, aldığı istihbaratı üstlerine ilettiğini ve Uşak Emniyet Müdürlüğü ile Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdiklerini ifade etti.

    Saçan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Somut olarak kişi ismini bilmiyorum. Ben teknik büro amirinin verdiği bilgi ile yazıyı hatırlıyorum. Onun da ismini hatırlamıyorum aradan, 10 yıl geçti. Görevden ayrılalı 8 yıl oldu. Raporun usulen, bir suç içerdiği için Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde teknik takip bürosunda olması gerekiyor. Benim olayla ilgili bilgim bu kadardır. Talimatla sorulan kişi isimleri konusunda herhangi bir bilgim yoktur.''

    -OLAYIN GEÇMİŞİ-

    Uşak E Tipi Cezaevi'nde 2000 yılında 6 kişinin ölmesi, 23 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili olarak, aralarında Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de bulunduğu 33 sanık, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış, sanıkların itirazı üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararının bozulmasına ve yeniden Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar vermişti.

    Yeniden görülmeye başlayan davanın ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, davanın İzmir'de özel yetkili 8. veya 10. Ağır Ceza Mahkemelerinde görülmesine karar vermişti. Mahkeme heyeti, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetkisizlik kararı vermesi ve Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda ortaya çıkan uyuşmazlığın giderilmesiyle ilgili de Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne başvurmuştu. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, davanın Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülmesine karar vermişti.

    Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez görülmeye başlanan davada Uşak E Tipi Cezaevi'nde 2000 yılında çıkan olaylarla ilgili olarak aralarında Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de bulunduğu 33 sanığın, taammüden işkence yapmak suretiyle birden fazla kişiyi öldürme ve öldürmeye teşebbüs, silahlı müessir fiil, görevli memura karşı müessir fiil, hürriyeti tahdit, ruhsatsız silah bulundurma suçlarından yargılanmalarına devam ediliyor.

    Dava kapsamında Uşak Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nden Adil Serdar Saçan'ın talimatla tanık olarak ifadesinin alınmasını istemişti.




    Adil Serdar Saçan talimatla ifade verdi Yorumları