Şerzan Kurt'un cinayetinin keşfi yapıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-12-2010 (13:57)   Son Mesaj: 11-12-2010 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    11-12-2010

    Şerzan Kurt'un cinayetinin keşfi yapıldı

    Şerzan Kurt'un cinayetinin keşfi yapıldı


    Muğla'da üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada silahla vurulan ve tedavi gördüğü hastanede ölen Şerzan Kurt'un vurulduğu caddede, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri ve bilirkişi heyeti keşif yaptı.

    Muğla'da üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada silahla vurularak ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden, Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi, Şerzan Kurt'un ölümünün ardından açılan dava sürüyor. bilirkişi heyeti, ölen öğrenci ve tutuklanan polis memuru G.Ş'nin avukatları olayın yaşandığı Recai Güreli Caddesi'nde keşif yaptı.
    Keşif nedeniyle cadde 2 saat yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Mahkeme heyetinin keşif yapacağı yerde protesto yaşanması ihtimaline karşı Muğla'nın dışında Aydın ve Denizli'den de takviye olarak gelen 200'den fazla polis ve özel harekat polisleri görev aldı.

    Keşif işleminin yapıldığı cadde ve caddeye çıkan sokaklar barikatlarla kapatılarak araçların ve yayaların geçişine izin verilmedi. Vatandaşlar caddenin ve caddeye çıkan sokakların yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapatılmasına tepki göstererek, ''2 saat boyunca bütün işlerimiz aksadı. Uygulama hafta sonu yapılsa daha iyi olurdu. Bayram öncesinde trafiğe kapatılmasını doğu bulmuyoruz'' dediler. Bu arada vatandaşlar ile polis arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

    Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve bilirkişi heyetiyle incelemelerde bulunan tarafların avukatları gazetecilere, davanın güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e alındığını anımsatarak, ''Eskişehir'deki mahkeme talimatla olay yerinde keşif yapılmasını istedi. Yapılan inceleme sonrasında hazırlanan rapor Eskişehir'deki mahkemeye gönderilecek'' dediler.

    Bu arada polis memuru G.Ş'nin tutukluluk halinin sürdüğü ve davanın 3. duruşmasının Aralık ayında Eskişehir'de yapılacağı öğrenildi.

    -OLAY-

    Muğla'da bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla 11 Mayıs gecesi başlayan olaylarda, karşıt görüşlü öğrenciler kavga etmiş, sabaha kadar süren olaylarda Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, vurularak ağır yaralanmıştı. Kurt, 19 Mayıs'ta tedavi gördüğü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Kurt'un ölümüyle ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru G.Ş. tutuklanmış, hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde ''olası kasıtla nitelikli adam öldürme'' suçundan dava açılmıştı. Mahkeme ilk duruşmada güvenlik nedeniyle davanın Eskişehir'de görülmesine karar vermişti.




    Şerzan Kurt'un cinayetinin keşfi yapıldı Yorumları