Bakan'ın eğitimi tapuda bahşişi kesti!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-12-2010 (11:37)   Son Mesaj: 11-12-2010 (11:37)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    11-12-2010

    Bakan'ın eğitimi tapuda bahşişi kesti!

    Bakan'ın eğitimi tapuda bahşişi kesti!


    Adı sürekli rüşvet alma olayına karışan Tapu ve Kadastro memurları, yapılan eğitimlerin ardından, son günlerde “sahteciliğe geçit vermeyen” olaylarla gündeme gelmeye başladı.

    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir"in, "Kesinlikle usulsüz iş ve işlem yapanlar hakkında gereken yapılacak" talimatıyla harekete geçen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yılı adeta "eğitim yılı" ilan etmiş ve başta hizmet binaları olmak üzere, mekansal düzenlemeler getirmişti. Bakan Demir"in, "Bahşiş falan anlamam, hiç kimseden bir kuruş haksız edinim olmayacak, bu talimata uymayanlar hakkında derhal yasal işlem başlatırım" sözü Tapu"da yıllardır süren "bahşiş" geleneğini de yıktı.
    TAPU"DA 2009 VE 2010 EĞİTİM YILI İLAN EDİLDİ

    Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bakan Demir"in kesin talimatı üzerine tüm çalışanlarını eğitim sürecinden geçirdi ve Tapu"da artık değişimin temel taşları çalışanlara anlatıldı. Sadece son iki yılda 17 bin personelden 11 bin 500 kişiye eğitim verildi.

    TAPU MEMURU SAHTECİLİĞE GEÇİT VERMEDİ

    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir"in Tapu"daki olayların üstüne gitmesi ve suç işleyenleri cezalandırarak, başarılı çalışma ortaya koyanları ödüllendirmesi Tapu"daki değişiminde startını verdi. 2010 tamamlanmadan bir çok Tapu Müdürlüğünden bu kez "sahteciliğe geçit vermeyen" haberler gelmeye başladı.

    İSTANBUL"DA ÇETE ÇÖKERTİLDİ

    İlk ihbar İstanbul Tapu Bölge Müdürlüğünden geldi. Kadıköy"de sahte nüfus cüzdanı ve vekâletnameyle içinde avukat ve emlakçının da bulunduğu bir suç çetesi, Tapu ve Sicil Müdürü ile Tapu Memurunun dikkatli ve titiz davranması sonucu çökertildi. Polisle irtibata geçen Tapu Memuru, piyasa değeri 3 milyon"un üzerindeki bir satışın sahte evraklarla yapılmasını önlemiş oldu. Suçlular tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    ANKARA VE AYDIN"DA DA İHBAR YAĞDI

    İstanbul"daki olayın ardından Aydın/Didim "de ve Ankara/Yenimahalle ve Mamak Tapu Sicil Müdürlüklerinde de üç satış olayında tapu memurlarının dikkatli davranması sonucu suçlular polisle işbirliği yapılarak yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Üç yerdeki sahte satışın Piyasa değeri 1 milyonu buluyordu.




    Bakan'ın eğitimi tapuda bahşişi kesti! Yorumları