Atalay: Bayramda ortak değerlerimizde buluşmalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-12-2010 (11:36)   Son Mesaj: 11-12-2010 (11:36)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    11-12-2010

    Atalay: Bayramda ortak değerlerimizde buluşmalı

    Atalay: Bayramda ortak değerlerimizde buluşmalı


    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bayramların kaynaşmak için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, milletçe bütün kırgınlıklar ve dargınlıkları unutarak kardeşçe kucaklaşılmasını ve ortak değerlerde buluşulmasını istedi.

    Bakan Atalay, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, barışı, dostluğu, hoşgörüyü adeta kucaklayarak bugünlere getiren, sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek manevi hassasiyetleri geliştiren yeni bir bayrama daha kavuşmanın sevinci ve mutluluğunun yaşandığını ifade etti.
    Dini bayramlarda dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğunu ve bireysel sevinçlerin ortak mutluluğa dönüştüğünü belirten Atalay, dolayısıyla bayramların, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

    Atalay, mesajında, ''Milletçe bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları unutarak kardeşçe kucaklaşmalı; bizi biz yapan ortak değerlerimizde buluşmalıyız. Bu müstesna günlerde, ruhuna uygun olarak, bu güzellikleri vatandaşlarımızla paylaşmalı, toplumun yardım ve desteğe muhtaç kesimlerine devletin sıcak ilgi ve şefkatini daha çok göstermeliyiz'' ifadelerine yer verdi.

    Bayram sevincinin üzüntüye dönüşmemesi için Bakanlıkça huzurlu ve güvenli bir bayram dönemi geçirilmesi amacıyla, 13-21 Kasım 2010 tarihleri arasındaki Kurban Bayramı tatili süresince trafik, güvenlik, belediye hizmetleri, sosyal yardımlar gibi konularda birçok tedbirlerin alındığını belirten Atalay, şunları kaydetti:

    ''Devletimizin taşrada vatandaşa uzanan en yakın ve sıcak eli olarak başta vali ve kaymakamlarımız, güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm bakanlık mensuplarının, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmeleri için üzerlerine düşen görevleri hakkıyla yerine getireceklerine inanıyorum.

    Bu bayram vesilesiyle, ülkemizin huzur ve güvenliği, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda verdiğimiz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ailelerine sabır ve metanet diliyor, geride bıraktıklarını her vesile ile ziyaret ederek her zaman yanlarında olduğumuzu göstermenin, ihtiyaçları varsa gidermenin, acılarını paylaşmanın bizlere düşen öncelikli bir görev olduğunu hatırlatmak istiyorum.

    Bu vesileyle İçişleri Bakanı olarak Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan bütün mensupları ve kıymetli aileleri ile tüm vatandaşlarımızın; seyahat edecek olanlara da kazasız, hayırlı yolculuklar dileyerek, hep birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir bayram geçirmesini temenni ediyor; hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.''




    Atalay: Bayramda ortak değerlerimizde buluşmalı Yorumları