CHP: Başbakan ilkokulda türban istiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-12-2010 (10:36)   Son Mesaj: 11-12-2010 (10:36)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    11-12-2010

    CHP: Başbakan ilkokulda türban istiyor

    CHP: Başbakan ilkokulda türban istiyor


    Başbakan Erdoğan’ın türban ile ilgili yaptığı açıklamaları, TBMM gündemine taşıyan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “Başbakan ilkokula türbanla girilmesini mi istemektedir” diye sordu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın türban ile ilgili yaptığı açıklamaları TBMM gündemine taşıyan CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Başbakan ilkokula türbanla girilmesini mi istemektedir" diye sordu.
    CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı"na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün eşi Hayrünnisa Gül"ün, "İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz" sözüne Başbakan"ın, "Bütün bu sorunlarla ilgili seçim sonrasını ve yeni Anayasayı çok önemsiyorum" dediğini hatırlatan Dibek, "Türkiye"nin Başbakan"ı laikliğe açıkça aykırı bir konuda "ilkokula türbanla girilmez" açıklamasını neden yapamamaktadır" diye sordu.

    -"YENİ ANAYASAYI İŞARET ETMESİ NE ANLAMA GELİYOR?"

    Dibek, Başbakan Erdoğan"a şu soruları yöneltti:

    "Başbakan"ın, Anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddelerine aykırı bir durum ile ilgili olarak, yeni Anayasayı işaret etmesi ne anlama gelmektedir?

    Başbakan ilkokula türbanla girilmesini mi istemektedir?" (ANKA)




    CHP: Başbakan ilkokulda türban istiyor Yorumları