İTO'dan Yalçıntaş'a mektupla destek verecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-12-2010 (00:56)   Son Mesaj: 11-12-2010 (00:56)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    11-12-2010

    İTO'dan Yalçıntaş'a mektupla destek verecek

    İTO'dan Yalçıntaş'a mektupla destek verecek


    İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyeleri, yargıda rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan başkanları Murat Yalçıntaş'a mektup yazarak üzüntülerini bildirecek.

    İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, Yalçıntaş'ın adresinin üyelerin tamamının cep telefonlarına gönderileceğini ayrıca portalda yayınlanacağını açıkladı.
    İTO Meclisi kasım ayı olağan toplantısı buruk geçti. Başkan Murat Yalçıntaş'ın tutukluluk hali devam ettiği için katılamadığı toplantıyı üyeler ilgiyle izledi.

    Sektörel sorunların yerine Yalçıntaş'ın tutukluluk süreci ve yankılarının ele alındığı toplantıda söz alan İTO Meclis Üyesi Zafer İpekçi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Murat Yalçıntaş'a gereken desteği vermemekle suçladı.

    Yargı süreciyle ilgili yapılacak bir şey olmadığını kaydeden Zafer İpekçi, şunları kaydetti:

    ''TOBB Başkanı'nın bizim Başkanımız tutuklandığı zaman yaptığı açıklamayı ben, yadırgadım. Çünkü aynı durum Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün de başına gelmişti. Ya orada o çıkışı yapmayacaktı ya da Murat Yalçıntaş'ın başına aynı şey geldiği zaman ayrı bir tavır takınmayacaktı. Arada geçen süre içerisinde bir değişiklik oldu da, bazı şeylerden ders alıp 'Ben bunu yapmamalıyım.' mı dedi? Bir çifte standart mı var bunu bilemiyorum.

    İnşallah bu konuda bizi aydınlatır. Gazetede kendisinin yaptığı açıklamayı, çıkan yazısını okuduğum zaman da açıkçası çok kötü hissettim kendimi, daha değişik bir şey beklerdim. Umarım ileride daha aydınlatıcı, bu açıklamayla veya iki açıklama arasındaki farkla ilgili bir açıklama yapar.''

    İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ise üyelerin Murat Yalçıntaş'a mektup yazıp duygu ve düşüncelerini iletebileceğini belirtti. Çağlar, tutuklu İTO Başkanı'nın adresinin üyelerin tamamının cep telefonlarına gönderileceğini, ayrıca portalda yayınlanalacağını aktardı.




    İTO'dan Yalçıntaş'a mektupla destek verecek Yorumları