Davutoğlu: Irak'taki kriz bitmek üzere   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-11-2010 (20:54)   Son Mesaj: 11-11-2010 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    11-11-2010

    Davutoğlu: Irak'taki kriz bitmek üzere

    Davutoğlu: Irak'taki kriz bitmek üzere


    Dışişleri Bakanı Davutoğlu Irak’lı liderlerle ve Barzani ile görüştüğünü belirterek, Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Stratejik Konsey Başkanlığı konusunda uzlaşılmaya varıldığını açıkladı.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak"ta hükümet kurma çalışmaları konusunda "Büyük ölçüde sorun aşılmış durumda" dedi. Davutoğlu bugün Irak"lı liderlerle ve Barzani ile görüştüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Stratejik Konsey Başkanlığı konusunda uzlaşma olmuş görünüyor. Hükümet yapılanması da ona göre şekillenecek. Biz de uzlaşma dolayısıyla tarafları tebrik ediyoruz" diye konuştu.
    Davutoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu"na gelişi sırasında gazetecilerin Irak"taki hükümet kurma çalışmalarına ilişkin sorusunu yanıtladı. Irak"a yaptıkları son ziyarette dost liderlerle yoğun temaslar gerçekleştirdiklerini, görüşmelerin Erbil ve Bağdat"ta da sürdüğünü kaydeden Davutoğlu, şunları söyledi:

    "Telefon teatisiyle bu görüşmeleri yakından takip ettik. Bugün yine Iraklı liderlerle ve son olarak Sayın Barzani ile bir görüşmem oldu. Büyük ölçüde sorun aşılmış durumda. İnşallah Irak'ta bugün meclis toplantısı ve sonrasında hükümet kurma çalışmaları, en azından öncelikle güç paylaşımı konusunda bir anlaşma temin edilir. Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Stratejik Konsey Başkanlığı konusunda uzlaşma olmuş görünüyor. Hükümet yapılanması da ona göre şekillenecek. Biz de uzlaşma dolayısıyla tarafları tebrik ediyoruz. Ümit ederiz ki bu yakın zamanda hükümet kurma çalışmaları tamamlanır ama son gelişmeler son derece ümit verici. En kısa zamanda dost ve kardeş Irak'ın siyasi istikrar ve güçlü ve hükümet kavuşacağını ümit ediyoruz."




    Davutoğlu: Irak'taki kriz bitmek üzere Yorumları