Şahin: Kız çocuklarına baskıyı da kabul etmiyoruz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-11-2010 (18:36)   Son Mesaj: 11-11-2010 (18:36)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    11-11-2010

    Şahin: Kız çocuklarına baskıyı da kabul etmiyoruz

    Şahin: Kız çocuklarına baskıyı da kabul etmiyoruz


    AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, ''Temel eğitimde eğer kız çocuğu kendi hayatı ile ilgili karar verecek yaşta değilse, buradaki baskıyı da kabul etmiyoruz'' dedi.

    AK Parti Şırnak İl Başkanlığını ziyaret eden Şahin, burada yaptığı konuşmada, kadın teşkilatlanmasına önem verdiklerini ve en iyi örgütlü kadın hareketi olduklarını söyledi.
    Dünyada böyle bir modelin bulunmadığını, 1 milyon 400 bin üyelerinin bulunduğunu anlatan Şahin, teşkilatlar olarak görevlerinin, Hükümetin yaptığı çalışmaları halkla paylaşmak, halkın taleplerini de Hükümete iletmek olduğunu belirtti. Kadınların taleplerinin çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:

    ''Sayın Genel Başkanımızın kadınlarla alakalı eylem palanında ve kadınların teşkilatı içerisinde ana unsur olmasında çok önemli bir liderlik duruşu vardır ve oradan aldığımız güçle bugün bu başarıyı yakaladık. Biz geldiğimiz noktayı çok önemli buluyoruz ama yeterli bulmuyoruz. İstiyoruz ki bu ülke kadını ile erkeği ile toplumsal barışın hakim olduğu ve herkesin mutlu, huzurlu olduğu, kimsenin gelecekten kaygı duymadığı bir Türkiye olsun. Bunun için de kadınlarımızı birey olarak güçlendirmek, eğitilmelerini sağlamak, ekonomilerini güçlendirmek, sosyal hayatın içerisinde olmalarını sağlamak birinci derecede görevimiz ve hedefimiz. Teşkilatlar olarak da bunun gayreti içerisindeyiz.''

    -İLKÖĞRETİMDE TÜRBAN TARTIŞMALARI-

    Bir gazetecinin, ''ilköğretimde türban tartışmaları'' ile ilgili sorusu üzerine Şahin, temel eğitimle ilgili oluşturulan gündemi bazı medya gruplarının özellikle pompaladığını ve birkaç velinin de sanki bütün Türkiye'de böyle bir sorun varmış gibi anlatıldığını bildirdi.

    Şahin, şöyle devam etti:

    ''Bunlar, eğer yükseköğretimdeki engeli kaldırırlarsa, temel eğitimde de bu şekilde olacak farklı bir algı, toplumun farklı bir şekilde bunu algılamasını ve bu şekilde yükseköğretimdeki kılık kıyafet serbestisinin engellemesini istiyorlar. Bizim fotoğrafın tamamına iyi bakmamız lazım. Temel eğitimde mevzuatlar çok açık. Milli Eğitim Bakanımız söylüyor; temel eğitimde kızlarımızın okula nasıl gideceği çok net bir şekilde yazıyor. Burada kesin mevzuatlar ve yasalar var. Yükseköğretimin 17. maddesi duruyor. 'Yükseköğretimde kılık kıyafet serbesttir' diyor. Buna rağmen 28 Şubat döneminden sonra yasaklar arttı. Bu topraklarda kız çocukları da yasaklardan çok çekti. Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı, uygulamalarda sanki bir engel varmış gibi algılatıldı ve içtihat oluşturdu. Biz bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Eğer, birey 18 yaşını doldurmuşsa, kendi kendine karar verecek güçte ise nasıl giyineceğine kendi karar verir. İnancından dolayı giyinebilir, geleneğinden dolayı giyinebilir, kendini o şekilde rahat hissedebilir. Bizim ona saygı duymamız gerekir. Ama bizim eğitim, çalışma ve yaşam hakkını kısıtlayacak hiçbir engel koymamamız lazım. Buradaki duruşumuz çok nettir. Temel eğitimde eğer kız çocuğu kendi hayatı ile ilgili karar verecek yaşta değilse, buradaki baskıyı da kabul etmiyoruz. Buradaki yasaların da çok net olduğunu düşünüyoruz. Bu tür gündemlerin maksadının, esas yükseköğretimdeki kılık kıyafet serbestliğini engellemek olduğunu da halkımızın iyi görmesi gerekiyor. Halkımızın sağduyusu ve feraseti bunu görüyor. Ama birileri bunu bu şekilde pompalıyor. Bir korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışılıyor.''

    İktidara geldiklerinde Olağanüstü Hal ve Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin bulunduğunu hatırlatan Şahin, ''Kimse Kürtçe kurslara gidemiyordu. Televizyonlarda Kürtçe konuşamıyordu, soru soramıyordu. Ama bugün hamdolsun Kürtçe'nin artık kurslarda ders olarak alınması serbest hale getirildi. TRT 6 24 saat yayına geçti. Biz bunları yeterli bulmuyoruz ama önemli buluyoruz. Bir dil bir insandır, herkesin birbirinin diline ve kültürüne saygı göstermesi gerekir. Özgürlük alanlarını genişletmeliyiz ve birbirimize değer vermeliyiz diye düşünüyorum'' dedi.

    Daha sonra Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret eden Şahin, Halk Eğitim Merkezi Kilimcilik Kursu'nun açılışını yaptı.




    Şahin: Kız çocuklarına baskıyı da kabul etmiyoruz Yorumları