Tekin: 'Sap gibi durmak' diyen zihniyet ders veremez   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-11-2010 (17:36)   Son Mesaj: 11-11-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    11-11-2010

    Tekin: 'Sap gibi durmak' diyen zihniyet ders veremez

    Tekin: 'Sap gibi durmak' diyen zihniyet ders veremez


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Atatürk'e saygı duruşunu 'sap gibi durmak' olarak anlayan bir zihniyetin kimseye Atatürkçülük dersi vermeye hakkı yoktur'' dedi.

    Tekin, yazılı açıklamasında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, ''Türkiye'de Atatürkçüler vardır. Maalesef Atatürkçü geçinenler vardır ve en kötüsü Atatürkçülükten geçinenler vardır'' şeklindeki sözlerini eleştirdi.
    ''Atatürk'ün ilkelerini, devrimlerini ayaklar altına almak isteyenler de var. Atatürk'ün iki büyük eserine, Cumhuriyet ile Cumhuriyet Halk Partisine seviyesizce saldıranlar da var. Bunlar kim diye merak ediyorsa aynaya baksın. Göreceği yüzler o yüzlerdir'' ifadesini kullanan Tekin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

    ''Atatürk'e saygı duruşunu 'sap gibi durmak' olarak anlayan bir zihniyetin kimseye Atatürkçülük dersi vermeye hakkı yoktur.

    Sayın Çelik, her işi ağzına yüzüne bulaştırdığı gibi Atatürkçülükle ilgili tasnifi de tam yapamamış, yarım bırakmış. Türkiye'de Atatürkçüler olduğu gibi, Atatürk'ten ve Atatürkçülükten korkup kaçanlar da var. Atatürk'ün ilkelerini, devrimlerini ayaklar altına almak isteyenler de var. Atatürk'ün iki büyük eserine, Cumhuriyet ile Cumhuriyet Halk Partisine seviyesizce saldıranlar da var. Bunlar kim diye merak ediyorsa aynaya baksın. Göreceği yüzler o yüzlerdir.

    Öte yandan Sayın Çelik 'Kemalizm' diye bir ideoloji üreten zihniyetin azapta olduğunu söylemiş. Azapta olan yetim hakkı yiyenlerdir. Mütedeyyin insanları hem madden hem manen soyanlardır, soyduranlardır. Artık takkeleri düşmüş, kelleri görünmüştür. İşi gücü bırakıp CHP ile uğraşmalarının nedeni budur. Ama çok iyi bilsinler ki, korkunun ecele faydası yoktur. AKP ilk seçimde gidicidir.''




    Tekin: 'Sap gibi durmak' diyen zihniyet ders veremez Yorumları