DİYARGAZ 3 bin 500 kişiyi istihdam etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-11-2010 (17:19)   Son Mesaj: 11-11-2010 (17:19)    Cevap: 0    Gösterim: 893  

    11-11-2010

    DİYARGAZ 3 bin 500 kişiyi istihdam etti

    DİYARGAZ 3 bin 500 kişiyi istihdam etti


    Diyarbakır Doğalgaz (DİYARGAZ) Dağıtım Limited Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Atabey, doğalgaz kullanımının başladığı Diyarbakır'da, bu sektör sayesinde 3 bin 500 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

    Genel Müdür Yardımcısı Atabey, yaptığı açıklamada, bugüne kadar kendilerinden yetki alan firma sayısının 66 olduğunu belirterek, bu firmalarla yan sektörlerde toplam 3 bin 500 kişinin çalıştığını bildirdi.
    Doğalgaz tesisatlarının yapımı aşamasında doğal olarak çeşitli sektörlerin doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini, başta elektrik olmak üzere inşaat sektörüne ciddi bir canlılık kazandırdığını kaydeden Atabey, sektörün önemli sayıda kişiye iş imkanı yarattığını kaydetti.

    Diyarbakır'da doğalgaz kullanımı için önceki yıl başlattıkları çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, bugüne kadar toplam 260 kilometrelik altyapı çalışması tamamladıklarını dile getiren Atabey, Kayapınar, Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçeleri sınırları dahilindeki Dicle Kent, Peyas, Huzurevleri, Gaziler, Fabrika, Bağcılar, Yenişehir, Kooperatif, Kıtılbil, Selahattin Eyyubi ve Mevlana Halit mahallelerinde gaz sunumu yaptıklarını vurguladı.

    Geçen yıl doğalgaz abone sayısının 20 bin olduğunu dile getiren Atabey, şöyle dedi:

    ''Bu yıl yapılan altyapı çalışmaları sonunda abone sayısı 40 bine ulaştı. Gaz hattı çekilen tüm cadde ve sokaklara uyarı levhaları yerleştiriyoruz.

    Resmi kurumlar ile vatandaşların cadde ve sokaklarda izinsiz kazı yapmaması can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. Güvenli bir şekilde gaz arzı sağladığımız iç tesisatlara müdahalelerin hem müdahale edenler hem de diğer sakinler için büyük tehlike oluşturuyor.

    Bu nedenle doğalgaz tesisatlarının her noktası can ve mal güvenliği açısından aynı öneme sahip olup, hiçbir noktasına müdahale edilmemesi gerekir. Yapılacak iç tesisatların sertifikalı firmaların dışındaki kişilere kesinlikle yaptırılmaması gerekir.

    Günün 24 saati hizmet veren ücretsiz 'Alo 187' hattını oluşturduk. Olası tehlikeli bir durumu vatandaşların bize iletmesini istiyoruz. Ekiplerimiz ihbarların bildirilmesinin ardından çok kısa sürede olay yerine ulaşacaktır.''




    DİYARGAZ 3 bin 500 kişiyi istihdam etti Yorumları