Yalçıntaş'ın masraflarını İTO üstlendi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-11-2010 (17:23)   Son Mesaj: 11-11-2010 (17:23)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    11-11-2010

    Yalçıntaş'ın masraflarını İTO üstlendi

    Yalçıntaş'ın masraflarını İTO üstlendi


    İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, meclis üyelerinin İTO Başkanına mektup yazabilmesi için gerekli bilgileri yayınlayacaklarını açıkladı. Çağlar Yalçıntaş'ın masraflarının da açıklanacağını bildirdi

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, meclis üyelerinin İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'a mektup yazarak, duygularını dile getirebileceğini belirterek, Yalçıntaş'ın adresinin meclis üyelerinin cep telefonlarına gönderileceğini ve portalda yayımlanacağını bildirdi.
    İTO Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısında üyeler, sektörel ve ekonomiye ilişkin konuşmaların yanı sıra bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş'ın durumunu da değerlendirdi.

    İTO Meclis Üyesi Zafer İpekçi, İTO Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada, yargı süreciyle ilgili olarak yapılacak birşey olmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''TOBB Başkanının (Rifat Hisarcıklıoğlu), bizim Başkanımız tutuklandığı zaman yaptığı açıklamayı ben, en kibar ifadesiyle yadırgadım. Çünkü aynı durum Sinan Aygün'ün de başına gelmişti, orada yaptığı çıkış...

    Ya o çıkışı orada yapmayacaktı ya bizim başkanın başına aynı durum geldiği zaman orada da o çıkışı yapması gerekirdi. Arada geçen süre içerisinde bir değişiklik oldu da, bazı şeylerden ders alıp 'ben bunu yapmamalıyım' mı dedi, bir çifte standart mı var bunu bilemiyorum.

    İnşallah bu konuda bizi aydınlatır. Gazetede kendisinin yaptığı açıklamayı, çıkan yazısını okuduğum zaman da açıkçası çok kötü hissettim kendimi, daha farklı bir şey beklerdim. Umarım ileride daha aydınlatıcı, bu açıklamayla veya iki açıklama arasındaki farkla ilgili bir açıklama yapar.''

    İpekçi'nin bu sözleri meclis üyelerinden alkış alırken, İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, ''Süreçte, yönetim kurulu, biz, odalar birliği başkanıyla birlikte hareket ediyoruz.

    TOBB Başkan Yardımcısıdır Murat Bey. Murat Bey'in üzerine gelebilecek her türlü olumsuzluktan odalar birliği etkilenir. Fakat durumun vahametinden dolayı Rifat Bey'in yaklaşımlarının bu şekilde olduğunu çok yakından biliyoruz'' dedi.

    ''BURUK MECLİS''

    İbrahim Çağlar, meclis üyelerinin Yalçıntaş'a mektup yazarak, duygularını dile getirebileceğini belirterek, Yalçıntaş'ın adresinin meclis üyelerinin cep telefonlarına gönderileceğini ve portalda yayımlanacağını bildirdi. Çağlar, Yalçıntaş'ın çocuklarına da, üyeler olarak mektup yazılabileceğini söyledi.

    Meclis Üyesi Sait Kılıç ise bugünkü toplantının önceki meclis toplantılarından farkı olduğunu söyleyerek, ''Oda başkanımızın bulunmadığı bu meclis, şahsım için söylüyorum, buruk bir meclis. Uzun yıllardır tanıdığım, birlikte çalıştığım değerli arkadaşım Murat Bey'in haram mala, haram paraya el uzatmayacağına, tenezzül etmeyeceğine inanan biri olarak, bugün başına gelen hadisede suçlu olmadığını ve mağdur olduğunu düşünüyorum. Mahkemeyi de etkilememek açısından sivri de konuşmak istemiyorum, bu şekilde söylemekle yetiniyorum'' diye konuştu.

    Meclis Üyesi Ahmet Özer de, İTO iştiraklerinin kiracılarıyla ilgili detaylı bilgi alınması konusuna değinerek, ''Detaylı bilgi alabilirse meclisimiz, ayaklarımız yere çok daha sağlam basar diye düşünüyorum'' dedi.

    Daha önce toplantılarda konuşmacı olarak çıkıp, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ı eleştirdiğini ifade eden Özer, tüm meclis gibi, bugün Murat Yalçıntaş ile ilgili konuşmamanın onun hayrına olacağını düşündüğünü belirtti.

    Meclis Üyesi Zeki Sayın, Salı günü Ankara'da Murat Yalçıntaş'ı ziyaret ettiğini ve Yalçıntaş'ın kendisine, ''Arkadaşlarımıza selam söyleyin. Dostlarımızı, arkadaşlarımızı mahçup edecek, üzecek hiçbirşey yapmadım. Bundan emin olun'' dediğini aktardı.

    Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın oda adına İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş'deki yönetim kurulu görevi nedeniyle yargı sürecinin içerisinde bulunduğu hatırlatılarak, toplantıda, oda başkanı ile bundan sonra yargı sürecinde olabilecek, odanın başta İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş. olmak üzere tüm hissedarı bulunduğu kuruluşlardaki temsilcilerine İTO camiası olarak destek olmak amacıyla, 5174 sayılı kanunun 17. maddesi uyarınca, görev yapan odanın hissedarı bulunduğu tüm kuruluşlardaki genel kurul delegeleri, yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin bu görevlerini yerine getirirken karşılaşabilecekleri adli işlemler ile haklarında açılacak davalara ilişkin her türlü yargılama ve avukatlık masraflarının odaca karşılanması önerisi meclis tarafından kabul edildi.

    Bütçenin de görüşüleceği Aralık ayı meclis toplantısının 23 Aralık Perşembe günü yapılmasına karar verildi.




    Yalçıntaş'ın masraflarını İTO üstlendi Yorumları