İstanbul Barosu'nda devir-teslim   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-11-2010 (16:58)   Son Mesaj: 11-11-2010 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 654  

    11-11-2010

    İstanbul Barosu'nda devir-teslim

    İstanbul Barosu'nda devir-teslim


    İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, belli duruşları ve ilkeleriyle seçildiklerini belirterek, ''Bu ilkelerle devam edeceğiz ama herkesin düşüncesine kulak kabartacağız. Bu baro sadece bir grubun değil, herkesin barosu'' dedi.

    Baro Başkanlığına seçilen Kocasakal, görevi Muammar Aydın'dan devraldı.
    Devir teslim töreninde konuşan Kocasakal, 2 yıl yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını ve yeni dönemde başkan olarak hizmetleri daha ileriye taşıyacağını söyledi.

    Aydın'ın baro başkanı olarak tarihe geçtiğini ve bundan sonraki hukuk yaşamında kendisine başarılar dilediğini ifade eden Kocasakal, diğer başkan adaylarının da daveti üzerine katıldığı devir teslim töreninin İstanbul Barosuna yakıştığını söyledi.

    Kocasakal, kendilerinin bir grubun adayları olarak seçime girdiklerini ve bu grubun ilkelerini, programını ortaya koyarak oy istediklerini belirterek, ''Ama seçildiğimize göre, bu görevi bir grup adına değil, İstanbul Barosu adına devralıyoruz. Bizim, kimseyi dışlamak gibi bir düşüncemiz yok. Bütün başkan adaylarını ve bütün grupları yanımızda görmek baro adına yeni ve güzel bir başlangıçtır'' dedi.

    Zor bir dönemde görev üstlendiklerini, önlerinde 2 yıllık bir hizmet ve mücadele dönemi bulunduğunu ifade eden Kocasakal, bu onurlu görevi kendisine layık gördükleri için tüm üyelere teşekkür ederek, şunları söyledi:

    ''Belli duruşumuz ve ilkelerimizle seçildik. Bu ilkelerle devam edeceğiz ama herkesin düşüncesine kulak kabartacağız. Birtakım kırgınlıkların önüne geçmeye çalışacağız. Bu baro sadece bir grubun değil, herkesin barosu. Komisyonlarda herkesle beraber olmaya gayret edeceğiz. İlkemize, ülkemize, cübbemize sahip çıkacağız. İlkemiz derken; Cumhuriyet, numaralısı yok bildiğimiz Cumhuriyet. Bu cumhuriyete, laikliğe, sosyal hukuk devletine, insan haklarına, Atatürk ilke ve devrimlerine inadına sahip çıkacağız.

    İkincisi; ülkemize sahip çıkacağız. Üniter devlete, ulus bütünlüğüne sahip çıkacağız ama bunu yaparken farklılıkları, farklı renkleri hiçbir zaman dışlamayacağız. İstanbul Barosu mücadelesinin, tam bir hukuk temeline oturmasını istiyorum. Üçüncüsü de cübbemize sahip çıkacağız. Mesleğe, meslektaşa ve sorunlarına sahip çıkacağız. Hiç kimsenin başını önüne eğdirmeyeceğiz. Derhal icraatlara başlayacağız. Gençlere öncelik vereceğiz.''

    -MUAMMER AYDIN-

    Eski Başkan Muammer Aydın da İstanbul Barosunun, çok önemli bir demokrasi sınavı verdiğini, 6-7 grubun yarışa girmesine karşın önce baronun sonra da demokrasinin kazandığını söyledi.

    Dünyanın hiçbir yerinde, bölünerek büyüyen ve zafer çıkaran bir grup olmadığını, ancak kendi gruplarının,iki ayrı grup olarak seçime girmesine rağmen birinci ve ikinci çıktığını, bunun da 8 yılda ve özellikle son 2 yılda yapılanların meyvesi olduğunu ifade eden Aydın, 2 yılda İstanbul Barosuna yakışan, bu ülkenin değerleri, Cumhuriyet değerleri, Atatürk ilke ve değerleri, laiklik, ulus bütünlüğü ve üniter devletten yana evrensel değerleri yakalamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

    Görev süreleri içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın, ''İstanbul Borusu hep hukukun, Cumhuriyetin kalesi olmuştur. Olmaya da devam edecektir'' dedi.

    Aydın, yeni başkan Ümit Kocasakal'a başarılar dileyerek, 2010-2012 döneminde, kendilerinden bir talep olması halinde seve seve yardımcı olacaklarını kaydetti.

    Konuşmaların ardından görevini Aydın'dan devralan Kocasakal, Aydın ve eski yönetim kurulu üyelerine yaptıkları hizmetlere teşekkür etmek için bir anı plaketi sundu.




    İstanbul Barosu'nda devir-teslim Yorumları