Edirne'de derslere imamlar giriyor iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-11-2010 (15:52)   Son Mesaj: 11-11-2010 (15:52)    Cevap: 0    Gösterim: 430  

    11-11-2010

    Edirne'de derslere imamlar giriyor iddiası

    Edirne'de derslere imamlar giriyor iddiası


    Edirne'de bir veli, öğretmen olarak atanan imamın görevine son verilmesi için toplanan imzaların yer aldığı dilekçeyi vermek istediği İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci hakkında, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

    Edirne Adliyesinin önüne gelen, bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin de desteklediği öğrenci velisi Tülay Kuzucu, 18 Ekim 2010'dan itibaren Merkez İlköğretim Okulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi dersine imamların girdiğini belirtti.
    İmamların derslere girmesini istemediklerinden dolayı veliler arasında imza kampanyası başlattıklarını ve hazırladıkları dilekçeyi 260 kişinin imzaladığını 26 Ekim 2010'da basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladıklarını ifade eden Kuzucu, ''Dilekçeyi teslim etmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik. Burada İl Milli Eğitim Müdürü tarafından hiç hoş olmayan bir şekilde karşılandık, hakarete uğradık. Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürü'nden şikayetçiyim. Ayrıca, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine imamların değil din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin atanmasını, derslere girmesini istiyoruz'' dedi.

    Tülay Kuzucu, gazetecilerin soruları üzerine, yargı sürecini başlatacaklarından dolayı içerik hakkında bilgi veremeyeceğini kaydetti.

    Kuzucu, daha sonra, olaya tanık olan 2 arkadaşıyla İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci hakkındaki suç duyurusu dilekçesini nöbetçi cumhuriyet savcılığına verdi.

    Cumhuriyet savcılığınca Tülay Kuzucu ile iki arkadaşının ifadesi alındı.




    Edirne'de derslere imamlar giriyor iddiası Yorumları