İpekyolu fiber yolu olacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-11-2010 (14:42)   Son Mesaj: 11-11-2010 (14:42)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    11-11-2010

    İpekyolu fiber yolu olacak

    İpekyolu fiber yolu olacak
    Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcılarından Superonline, Gaziantep'te gerçekleştirdiği basın toplantısında hızlı internet konusunda önemli bilgiler paylaştı.

    Özellikle de fiber optik altyapıya sahip internet teknolojisi ile adını duyuran ve bir Turkcell grup şirketi olan Superonline, Gaziantep'te gerçekleştirdiği basın toplantısında Superonline'ın son durumu hakkında bilgi verdi.
    Superonline Genel Müdürü Murat Erkan; ses, veri ve görüntü iletiminde yeni nesil network kurulumuna önem verdiklerini ve bu konuda da fiber optik teknolojiyi tercih ettiklerini belirterek bireysel, kurumsal ve toptan olarak kullanıcılara ulaştıklarını aktardı.

    Türkiye Artık Geç Kalmıyor

    Birçok önemli teknolojinin ülkemize çok geç geldiğini belirten Erkan, çevirmeli ağ ile internete bağlanma teknolojisinin Türkiye'ye 8 yıl sonra, ADSL'in 5 yıl sonra geldiğini ancak özel sektörün de gelişmesi ile beraber fiber optik teknolojisinin ülkemize dünya ile aynı zamanda geldiğini paylaştı.

    Rakamlar Çok Olumlu

    İpekyolu fiber yolu olacak
    Superonline Genel Müdürü Murat Erkan

    Yapılan yatırımlardan elde ettikleri gelirler konusunda ise oldukça başarılı rakamlar elde ettiklerini belirten Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, bir önceki yıla göre %32, yine bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ise %12,5 arttığını söyledi.

    Fiber Optik Şebekede Son Durum

    Superonline'ın fiber optik şebeke yatırımları sonucunda ise 2010'un bitiminde hedeflenen rakam 23 bin km.

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, 73 ilin bu şebekelerden faydalanabilmesine rağmen şehir içinde de bazı yatırımlar yapılması gerekiyor. Örneğin Superonline'ın farklı illerde yaptığı yatırımların miktarı şöyle; Bursa'da 46 km, Kocaeli'nde 208 km, İstanbul'da 883 km, Ankara'da 488 km, İzmir'de 340 km, Antalya'da 102 km uzunluğunda.

    Türkiye'nin ilk 500 firmasının %35'i Superonline'dan hizmet alıyor.

    Geniş Bant İhtiyacımız Aslında Ne Kadar?

    Avrupa'da ve dünyada geniş bant tanımı yeniden yapılıyor. Bir evde olması gereken bant genişliği 30 Mbps. Bu bağlantı; internet, tv, oyun, telefon, eğitim, güvenlik gibi ihtiyaçlar için kullanılıyor. HD kanalların sayısı ve 3 boyutlu teknolojilerin yaygınlaşmasıyla beraber bu ihtiyaç 100 Mbps'i bulacağı söyleniyor.

    Türkiye ve Dünyada Bant Genişliği Ne Durumda?

    Speedtest.net'in verilerine göre tüm dünyadaki bant genişliği ortalaması 8,19 Mbps ve AB ortalaması 11,13 Mbps olurken Türkiye'nin ortalaması 5,02 Mbps.

    Aynı verilere göre Superonline'ın ortalaması 12,82 Mbps. Rekabetin kıyasıya devam ettiği bu yarışta Türk Telekom'un ortalaması 4,47 Mbps. Bu veriler, ülkemizdeki 256.000 tekil kullanıcı tarafından oluşturulan rakamlar olduğunu da hatırlatalım.

    İpek Yolu mu? Fiber Yolu mu?

    İpekyolu fiber yolu olacak

    Ülkemizin de içinde bulunduğu Tarihi İpek Yolu'nu Fiber Yolu olarak değiştirmek isteyen Superonline 45'ten fazla ülkede 60'tan fazla operatör ile de işbirliği içine girmiş durumda.

    Dijital Şehirler Geliyor

    Yenilenen altyapı ile beraber planlanan dijital şehir konseptinde dijital tabelalar, akıllı evlere entegre belediye hizmetleri, sürekli online olan esnaf topluluğu, bilgilendirme kioskları, online şehir güvenlik sistemleri, otomatik sayaç okuma, GPS ile entegre sistemler, akıllı toplu taşıma sistemleri gibi önemli yenilikler bulunuyor.

    Superonline, Gaziantep'i de dijital şehir planlarına dahil etmiş durumda. Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Gaziantep'in seçilmesinin en temel nedeni olarak; kentin ve yerel yönetimin bu yeniliğe olan yoğun talebini gösterdi.

    Gaziantep'te şu anda 180 km fiber optik bağlantı mevcut. Superonline, dijital şehir planıyla bu rakamı 2010'da 250 km'ye çıkarmayı planlıyor. Bu yatırım sayesinde 60.000 ev, yukarıda sayılan dijital şehir imkanlarından faydalanacak.

    Yapılan toplantıda Superonline'ın bir sonraki şehir seçiminde inisiyatifin tamamen şehirlerde ve yerel yöneticilerde olduğunu belirtildi.

    Rekabet Şartları ve IPTV

    Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, daha önceden çok sık gündeme gelen rekabet şartlarında çok önemli iyileştirmelerin yapıldığını belirterek, kendi altyapılarını hazırlayıp bu şartları kendi lehine çevirdiğini de belirtti.

    Şu anda hitap ettikleri 125 bin fiber optik müşterisine daha iyi hizmet sunmak için çabaladıklarını belirten Erkan, IPTV konusunda ise henüz evlere konulacak bir sistem hazırlamadıklarını, taleplerin henüz netleşmediği için rakiplerin biraz da erken hareket ettiğini belirtti.

    Fiyat konusunda yönelttiğimiz sorulara ise, tüketicilerin Megabit başına ne kadar ödediklerini iyi bilmesi gerektiğini belirten Erkan, bu konuda en iyi rakamların da Superonline tarafından verildiğini belirtti.

    :: Superonline'ın yaptığı yatırımları yeterli buluyor musunuz?


    SDN - ShiftDelete.Net




    İpekyolu fiber yolu olacak Yorumları