Kazazede şehit polisler törenle uğurlandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-11-2010 (14:08)   Son Mesaj: 11-11-2010 (14:08)    Cevap: 0    Gösterim: 1179  

    11-11-2010

    Kazazede şehit polisler törenle uğurlandı

    Kazazede şehit polisler törenle uğurlandı


    Kahramanmaraş'ta, geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden 3 polis memuru için Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

    İstanbul'da görevli polis memurları Fahri Taşır, Veli Akbaş ve Şahin Çatalyol'un cenazeleri meslektaşları tarafından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin yapılacağı Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
    Cenazelerin getirilişi sırasında sinir krizi geçiren yakınlarını, polisler sakinleştirmeye çalıştı. Sağlık ekipleri baygınlık geçiren aile fertlerine müdahale etti.

    Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, törendeki konuşmasında, trafik terörüne kurban verdikleri 3 polis memurunun, 3 delikanlının, meslektaşlarının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

    Polis memurlarının, halkın huzuru için yoğun çalışma temposundan senelik izni için memleketlerine gelmek üzere, annelerinin babalarının ellerini öpmek için yola çıktığını, ancak insanları sevdiklerine kavuşturan yolların bu kez onları ayırdığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

    ''Acımız sonsuz ancak hepimiz soğukkanlı olmak zorundayız. Bu evlatlarımız giderken, esasında bize mesaj verdiler. Ne olur her yıl binlerce kurban verdiğimiz trafik terörüne artık kurban vermeye 'dur' diyelim. Ben de Emniyet Müdürü olarak bütün memleketimize, halkımıza yalvarıyorum. Dünyada trafik kazalarında üçüncü sıradayız.

    Bu rekora son verelim, içimizdeki trafik teröristini öldürelim yok edelim. İnşallah bu acımız son olur. Anneler babalar sizin çocuklarınız kutsal vazifeden dönerken sizlerin ellerinizi öpmek için vefat ettiler. Onların yerlerinin cennet olduğunu biliyoruz. Bu acıları milletçe bir daha yaşamayalım.''

    Vali Vekili Ahmet Turgay İmamgiller ise genç yaşta hayatını kaybeden polis memurlarının acısının yüreklerini yaktıklarını belirterek, ''Milletimizin başı sağ olsun. Ailelere baş sağlığı diliyorum'' dedi.

    Polis memurlarının cenazesi, Ulu Cami'de düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere konvoyla Şeyh Adil Mezarlığı'na götürüldü. Üç polis memurunun cenazesi yan yana toprağa verildi.

    -AYNI OKULU, AYNI EVİ, AYNI KADERİ PAYLAŞTILAR-

    Trafik kazasında hayatını kaybeden Fahri Taşır, Veli Akbaş ve Şahin Çatalyol'un Afyon Polis Meslek Yüksekokulu'nda birlikte okudukları, 3 arkadaşın okuldan mezun olduktan sonra da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başladığı öğrenildi.

    Meslek hayatına birlikte başlayan 3 gencin, İstanbul Bahçelievler'de aynı evde kalmaya başladıkları, Kurban Bayramı öncesinde senelik izin alarak İstanbul'dan beraber yola çıktıkları belirtildi.

    Kazada hayatını kaybedenlerden Fatih Taşır'ın en son dün sabah saat 06.30'da annesi Türkan Taşır ile görüştüğü, yolculuklarının çok iyi geçtiğini Adana'ya geldiklerini belirttiği, ''Anne seni çok özledim. Geçen bayramda gelemedim. Burnumda tütüyorsun. Allah'tan bir mani çıkmazsa 2-3 saate kadar yanında olurum. Sana kavuşmaya çok az kaldı'' dediği, anne Türkan Taşır'ın da telefonun ardından oğlunu beklerken acı haberi aldığı öğrenildi.

    Bulundukları otomobilin, dün, Kahramanmaraş-Osmaniye karayolunun 27. kilometresinde bir tırla çarpışması sonucu 3 polis memuru olay yerinde hayatını kaybetmişti.




    Kazazede şehit polisler törenle uğurlandı Yorumları