Kore gazisine cumhurbaşkanından mektup ve hediye   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-11-2010 (13:56)   Son Mesaj: 11-11-2010 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 734  

    11-11-2010

    Kore gazisine cumhurbaşkanından mektup ve hediye

    Kore gazisine cumhurbaşkanından mektup ve hediye


    Konya'nın Halkapınar ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Kore gazisi Üveyis Yılmaz'a, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak tarafından teşekkür mektubu ve hediyeler gönderildi.

    Halkapınar Kaymakamı Mustafa Duruk, Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Tamer Yöney, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Emin Özyurt ve bir grup gazi ile birlikte ilçeye bağlı Yassıkaya köyünde yaşayan 80 yaşındaki Kore Gazisi Üveyis Yılmaz'ı evinde ziyaret ederek, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak'ın gönderdiği mektubu gaziye teslim etti.
    Kore Savaşı'nın 60. yıl dönümünde Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak tarafından yazılan, içeriğinde Türk ordusu ve milletine övgü, minnettarlık, şükran ve teşekkür ifadelerinin yer aldığı mektup, Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Tamer Yöney tarafından okundu.

    Mektup okunduğu sırada Kore gazisi Üveyis Yılmaz'ın duygulandığı görüldü.

    Gazi Yılmaz'a, mektupla beraber gönderilen gözlük ve madalyalar ise Kaymakam Duruk tarafından takdim edildi.

    Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından hazırlanan gıda paketi ile Kaymakam Duruk'un 300 lira nakdi desteği de gazi Üveyis Yılmaz'a verildi.

    Ziyaretin ve gönderilen hediyelerin kendisini oldukça mutlu ettiğini söyleyen Yılmaz, kendisini ziyaret eden Kaymakam Duruk ve beraberindekilere teşekkür etti.

    Duruk ise Anadolu insanının onurlu, gururlu, vatanına düşkün ve fedakar olduğunu belirtti.




    Kore gazisine cumhurbaşkanından mektup ve hediye Yorumları