DSP'den Bardakoğlu tepkisi: Laiklik tehlikede   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-11-2010 (13:34)   Son Mesaj: 11-11-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    11-11-2010

    DSP'den Bardakoğlu tepkisi: Laiklik tehlikede

    DSP'den Bardakoğlu tepkisi: Laiklik tehlikede


    DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ''laikliğin tehlikede olduğunu, bunu koruyacak ve kollayacak kurumun da bulunmadığını'' ifade ederek, ''Kurban Bayramı öncesinde bir gece operasyonuyla Sayın Bardakoğlu kurban edilmiştir'' dedi.

    Erçelebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda bazı kavramların arkasına sığınılarak siyaset yapmanın moda haline geldiğini söyledi.
    Hasan Erçelebi, ''PKK mayın döşüyor, askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı şehit ediyor. Arkasından sözcüleri barış diyor, hükümet cumhuriyetin, laikliğin temellerine dinamit koyuyor, arkasından sözcüleri de özgürlük diyor. Türkiye'de barış ve özgürlük adına yapılanların hiçbirisi ne barış getirir ne de özgürlük getirir'' diye konuştu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''ilköğretimde türban'' tartışmalarıyla ilgili açıklamalarına değinen Erçelebi, ''Başbakan, 'baklanın yarısını seçimden önce çıkaracağım yarısını da seçimden sonra çıkaracağım' diyor. Bir Başbakan, halkıyla şifreli konuşur mu? Onun için döner dönmez Sayın Başbakan'ın özgürlük anlayışını öğrenmek istiyoruz'' dedi.

    DSP Genel Sekreteri Erçelebi, Diyanet İşleri Başkanlığındaki görev değişikliğine ilişkin de şunları söyledi:

    ''Türkiye Cumhuriyeti'nin aşil topuğu, laikliktir. Cumhuriyeti yok etmek isteyenler aşil topuğundan vurmak istemektedirler. Onun için laiklik bugün tehlike altındadır. Bütün saldırılar laikliğe yapılmaktadır ve laikliği korumak isteyenler de bir gece operasyonuyla görevden alınmaktadırlar. Aynı Diyanet İşleri Başkanımızın olduğu gibi. Sayın Bardakoğlu'nun kurbanla ilgili yaptığı açıklamalar hükümetin hayvancılık konusundaki zafiyetini ortaya çıkarıyordu ama Kurban Bayramı öncesi ülkemizde Diyanet İşleri Başkanı kurban edilmiştir. Veda açıklamasında buruk olduğunu gördük ama bir devlet adamı, bir tecrübeli bürokrat olarak hiçbir zaman kimseyi kimseye şikayet etmedi. Artık ülkemizde özellikle laiklik konusunda şikayet edilecek makam ve merci kalmamak üzeredir.''

    Erçelebi, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da ''ilköğretimde türbana'' ilişkin, ''(Yönetmelikler açık) diyor'' sözlerini hatırlatarak, ''Düşüncesini söylemiyor. Eğer zemini oluşturabilirlerse... Yönetmelik dediğiniz ne ki, 2 tane bürokrat yarım saatte onu değiştirir. Laiklik yönetmelikle, kanunlarla korunmaz. Laiklik, rejimin temelidir. Onun için halkın bilinciyle, gücüyle korunur'' diye konuştu.

    -''GÖRMEDİĞİNİZ KURBANA PARA VERMEYİN''-

    Hükümetin ekonomik konuları gözardı ederek, halkın dini duygularını sömürdüğünü öne süren Erçelebi, ayrıca vatandaşları vekaletle kurban kesen vakıf ve dernekler konusunda uyardı.

    Hasan Erçelebi, bu örgütlerin belirlediği fiyatlarda kurbanlık hayvan bulunmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

    ''Gözünüzle görmediğiniz hiçbir kurbana para vermeyiniz. Kurban ibadeti, hali vakti yerinde olanlara ve bizzat kişi tarafından yerine getirilmesi gereken bir ibadettir. Lütfen bu kurumlara para kaptırmayınız. Kurbanınızı hediye edecekseniz köyünüze, komşunuza, yakınınıza bakınız, aksi halde bir süre sonra dolandırıldığınızı öğreneceksiniz. Bu dernek ve vakıfların sabıkası geçen sene yaptıkları eylemlerle ortaya çıkmıştır.''




    DSP'den Bardakoğlu tepkisi: Laiklik tehlikede Yorumları