BBP'den sert AB raporu tepkisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-11-2010 (12:58)   Son Mesaj: 11-11-2010 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 420  

    11-11-2010

    BBP'den sert AB raporu tepkisi

    BBP'den sert AB raporu tepkisi


    BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, AB Komisyonunca açıklanan 2010 Türkiye İlerleme Raporu'nu ''yazanları, ilan edenleri ve bu raporu alkışlayanları kınadıklarını'' ifade etti.

    Şanverdi, yaptığı yazılı açıklamada, AB'nin 2010 Türkiye İlerleme Raporu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında, ''övüle övüle bitirilemeyen raporla, Türkiye'ye müstemleke muamelesi yapıldığı'' görüşüne yer veren Şanverdi, şunları kaydetti:
    ''Türkiye'nin her iç meselesine müdahale etmekten çekinmeyen rapor, adeta hükümete yapması gerekenler noktasında buyruklarını sıralamaktadır.

    Bunu en iyi rapor olarak nitelendiren Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın burnuna gelen hoş kokular milletçe başkaca algılanmaktadır. AB'nin durup durup bir efendi edasıyla en başta TBMM ve hükümete adeta direktiflerde bulunması milletin sabrını taşırmaktadır. Milletimizin birlik ve beraberliğine, vatanımızın bütünlüğüne, bin yıldır kardeşçe yaşamış insanlarımızın etnik köken ve mezhep temelinde ayrıştırılması politikalarını empoze eden AB ve kurumlarına artık tahammülü kalmamıştır.''

    Şanverdi, raporla AB'nin Türkiye'nin iç işlerine karışmakla kalmadığını, tek tek mahkeme konusu olaylara değinerek yapılması gerekenlerin ivedilikle yerine getirilmesini hükümetten istediğini belirtti.

    Raporla AB'nin, bağımsız, saygın ve telkinlerden uzak olması gereken yargının işlerine karıştığını, yargıya ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini söylediğini ifade eden Şanverdi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

    ''Silahlı Kuvvetlerin iş ve iştigallerine karıştığı gibi paşa ismi sayarak, neleri tasvip, neleri tenkit ettiği vaaz etmektedir. Türkiye'yi bu kadar aşağılayıcı bir raporu telin etmesi gerekenlerin raporu övmeleri ise son derece manidardır. İlerleme Raporu'nu yazanları, ilan edenleri ve bu raporu alkışlayanları kınıyoruz. AB bir hayal tünelidir ve teröre açık destek veren ülkelerin içinde bulunduğu AB ile ilişkiler derhal dondurulmalıdır.''




    BBP'den sert AB raporu tepkisi Yorumları