Çevre Bakanlığı kurban için uyardı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-11-2010 (10:54)   Son Mesaj: 11-11-2010 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    11-11-2010

    Çevre Bakanlığı kurban için uyardı

    Çevre Bakanlığı kurban için uyardı


    Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kurbanlık hayvanlara kötü muamele edilmemesi ve kurban kesiminden sonra görsel kirlilik oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

    Eroğlu, 16 Kasımda idrak edilecek Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Kurban ibadetinin hikmetinin, yakın ve uzak çevredeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve bu yolla aradaki sevgi ve kardeşlik bağını güçlendirmek olduğunu belirten Eroğlu, kesimlerde modern mekan ve metotların kullanılması, kurbanlıklara eziyet edilmemesi, temizlik ve çevre sağlığı kurallarına itinayla uyulmasının önemine işaret etti. Eroğlu, kurbanlık hayvanlara kötü muamele edilmemesi ve kurban kesiminden sonra görsel kirlilik oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
    Kurban kesiminde 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki hükümlerle Çevre ve Orman Bakanlığının da katkılarıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca yayımlanan ''2010 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ''in şartlarına uyulması gerektiğini bildiren Eroğlu, uygunsuz kesimlerde verilen para cezasının geçen yıla oranla önemli oranda artırılarak 127 TL'den 792 TL'ye çıkarıldığını hatırlattı.

    Kurban hizmetlerinin İçişleri, Sağlık, Tarım ve Köyişleri ile Çevre ve Orman bakanlıkları, Diyanet İşleri Başkanlığı, emniyet birimleri, belediye başkanlıkları ve Türkiye Diyanet Vakfı ekiplerince denetleneceğini belirten Eroğlu, denetimlerin özellikle kurban kesimlerinin yoğun olduğu ilk iki gün boyunca aralıksız devam edeceğini vurguladı.

    Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Kurban Bayramı'nın bütün insanlığa ve vatandaşlara huzur, sıhhat ve afiyet getirmesini temenni etti.




    Çevre Bakanlığı kurban için uyardı Yorumları