İzmir'de yeni moda Atatürk'ün imzası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-10-2010 (23:57)   Son Mesaj: 11-10-2010 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 1792  

    11-10-2010

    İzmir'de yeni moda Atatürk'ün imzası

    İzmir'de yeni moda Atatürk'ün imzası


    İzmir'de bir dövme stüdyosu 2007 yılında başlattıkları ücretsiz Atatürk imzası dövmesi kampanyasında 6 binden fazla insana Atatürk İmzası dövmesi yaptı.

    İzmir'de 17 yıldır insanların vücuduna dövme işleyen Köprüaltı Dövme Stüdyosu sahibi Enver Serhan Gürsoy, 2007 yılında başlattıkları kampanyaları çerçevesinde talep eden müşterilerine Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını ücretsiz olarak işliyor. Gürsoy, bugüne kadar 6 binden fazla insana Atatürk imzası dövmesi yaptıklarını söyledi.
    2007 yılında bir kadın müşterisiyle yaşadığı olayın kendileri için dönüm noktası olduğunu ifade eden Gürsoy, "Kadın müşterimizin birine 2007 yılında ücretli olarak Atatürk imzası dövmesi yapmıştık. Aradan 15 - 20 gün geçtikten sonra bize gelip o dövmesini kapattırmak istedi. Biz dövmeyi kapatamayacağımızı, özellikle Atatürk imzası olduğu için bunu yapamayacağımızı ve düşünce yapımıza ters olduğunu söyledik. O ise iş yerinde büyük sorunlar yaşadığını ve sırf o imza yüzünden işinden atılabilme durumunun söz konusu olduğunu söyledi. Bunun üzerine bu bizi çok rencide etti, üzdü. Buna istinaden ücretsiz olarak bu kampanyayı başlatmaya karar verdik. İlk etapta 2007 yılının Ekim ayında başlattığımız kampanyayı 10 Kasım'a kadar sürdürmeyi planlıyorduk ancak sonrasında talep çok fazla oldukça ve uzadıkça devam etme kararı aldık. Kampanyamız bugünlere kadar geldi" dedi.

    "BİR MİNİBÜS DOLUSU YAŞLI KADIN YAPTIRDI"

    Özellikle 10 Kasım gibi Ata'nın saygıyla anıldığı günlerde vücuduna Atatürk imzası yaptıranlar olduğu için kendilerini çok mutlu hissettiklerini anlatan Gürsoy, "Biz kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Bugüne kadar 6 bin kişiyi geçtik. Normalde müşteri portföyümüz 25 ila 30 yaş arası fakat 60 ila 70 yaşını aşmış ağabeylerimiz, ablalarımız bu kampanyaya çok ilgi gösteriyorlar. Özellikle belirli mitingler sonrası müşterilerimiz çok çılgın oluyor. Bundan birkaç ay önce bir minibüs dolusu bayana dövme

    yapmıştık. Bunların en genci de 50 yaş grubuydu sanırım. Herkes kendi çapında cumhuriyet için neler yapabilirim diye düşünürse bu cumhuriyet hiçbir zaman çökmez. Daima ileri gideriz diye düşünüyorum" diye konuştu.

    Stüdyo çalışanlarından Erdoğan Erdoğan ise, "Stüdyo açık kaldığı sürece kampanya devam edecek. Herkesin sorduğu bir soru var; 'madden bu iş sizi yormuyor mu'. Evet madden bize bir külfeti var ama manen verdiği rahatlık, gurur daha ağır basıyor. Biz şöyle diyoruz; bizim bir cumhuriyet defterimiz var, her imzada bir çizik daha atıyoruz o deftere. bir imzanın bize maliyeti 100 lira" dedi.

    Atatürk imzası dövmesi yaptırmak için sıraya giren vatandaşlar ise onurla ve gururla taşıyacakları bir dövme olacağını belirterek, kendi ailelerinden ve yaşadıkları çevreden çok iyi tepkiler aldıklarını söyledi.




    İzmir'de yeni moda Atatürk'ün imzası Yorumları