Yağmur suyunda feci son: 2 çocuk öldü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-10-2010 (17:57)   Son Mesaj: 11-10-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    11-10-2010

    Yağmur suyunda feci son: 2 çocuk öldü

    Yağmur suyunda feci son: 2 çocuk öldü


    Diyarbakır'da yağmur suyunun oluşturduğu su birikintisine giren 4 çocuktan 2'si hayatını kaybetti. 4 çocuktan diğer 2'sinin, iki çocuğun çırpındığını görünce korkarak sudan çıktığı belirlendi. Arama çalışmaları sona erdi.

    Diyarbakır'da yağmur suyunun oluşturduğu su birikintisine giren 4 çocuktan 2'sinin cesedine ulaşıldı. Su birikintisine giren 4 çocuktan 2'sinin, diğer iki çocuğun çırpındığını görünce korkarak sudan çıktığı belirlendi. Bunun üzerine, arama çalışmalarına son verildi.
    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyarbakır-Elazığ karayolunun Üçkuyular mevkisinde yağmur sularının oluşturduğu su birikintisine giren 4 çocuk bir süre sonra kayboldu.

    Durumun polise bildirilmesi üzerine Sivil Savunma Müdürlüğü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerince başlatılan arama çalışmalarında 2 çocuğun cesedi bulundu.

    -KAYIP OLDUĞU BİLDİRİLEN 4 ÇOCUKTAN 2'SİNİN, DİĞER İKİ ÇOCUĞUN ÇIRPINDIĞI GÖRÜNCE KORKARAK SUDAN ÇIKTIĞI BELİRLENDİ

    AA muhabirine açıklama yapan yetkililer, öğle saatlerinde evlerinin yakınındaki yağmur sularının biriktiği suya girmek isteyen yaşları 4 ile 7 arasında değişen Ahmet Eşme, Serkan Eşme, Furkan Eşme, Süleyman Eşme, Onur Ağaç ve Enes Aslan'ın elbiselerini çıkardığını belirterek, şunları kaydetti:

    ''Daha sonra çocuklardan Furkan Eşme, Ahmet Eşme, Enes Aslan ve Serkan Eşme suya girmiş, Onur Ağaç ile Süleyman Eşme su kenarında beklemeye başlamış. Bu sırada Ahmet ile Furkan'ın suda çırpındığını görerek korkan Enes Aslan ve Serkan Eşme sudan çıkıp kenarda bekleyen Onur ve Süleyman ile birlikte koşarak olay yerinden uzaklaşmış. Görgü tanıkları ilk anda suda 4 çocuğu gördüğü için suda kaybolanların sayısı 4 olarak belirtilmişti. Bunun üzerine arama çalışmalarına başlanmıştı. Onur'un durumu ailesine anlatması üzerine olay ortaya çıktı.

    -ARAMA ÇALIŞMALARINA SON VERİLDİ

    Suda sadece Ahmet ile Furkan kaybolmuş. Bu 2 çocuğun cesedi de zaten çıkarılmıştı. Kayıp çocuğun olmadığının belirlenmesi üzerine arama çalışmaları sonlandırıldı.''

    Cesetlerin otopsi için Diyarbakır Devlet Hastanesinin morguna gönderildiği bildirildi.

    CESETLERİ ÇIKARILAN 2 ÇOCUĞUN KUZEN OLDUĞU BİLDİRİLDİ

    Sudan cesetleri çıkarılan 2 çocuğun kuzen olduğu bildirildi.

    Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekibindeki dalgıçların yaptığı çalışma sonucu, yaşları 4 ile 6 arasında, kuzen oldukları bildirilen Ahmet Eşmen ile Furkan Eşmen'in cesetleri sudan çıkarıldı.

    Bu arada, çocukların ailelerinden bazı kişilerin fenalık geçirdiği gözlendi.

    VATANDAŞLAR KAYBOLAN ÇOCUKLARDAN BİRİNİN CESEDİNİN YAKLAŞIK BİR SAAT SU YÜZEYİNDE KALMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

    Bu arada, kaybolan çocuklardan birinin cesedinin yaklaşık bir saat su yüzeyinde kalmasına çocukların yakınları tepki gösterdi. ''Savcı nerede, niye çocuğu çıkarmıyorlar'' diye bağıran vatandaşlar ile polis arasında kısa süre gerginlik yaşandı. Olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekiplerinin de yardımıyla vatandaşlar sakinleştirildi.

    EKİPLER, BİRİKEN SUYU 5 MOTOPOMPLA BOŞALTIYOR

    Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 5 motopompla çukurdaki suyu boşalttı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.




    Yağmur suyunda feci son: 2 çocuk öldü Yorumları