Öğrencilerin derste olması faciayı önledi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-10-2010 (16:56)   Son Mesaj: 11-10-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    11-10-2010

    Öğrencilerin derste olması faciayı önledi

    Öğrencilerin derste olması faciayı önledi


    Edirne ve ilçelerinde iki gündür etkili olan ve bugün saatte 70 kilometre hızla esen lodos nedeniyle Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksek Okulu'nun çatısı uçtu. Çatının uçtuğu sırada öğrencilerin derste olması faciayı önledi.

    Alınan bilgiye göre, Marmara bölgesinde iki gündür etkili olan lodos, bugün Edirne ve çevrelerinde saatte 70 kilometre hızla esmeye başladı. İl merkezi ve ilçelerin etkilendiği lodosta, Trakya Üniversitesi'ne bağlı Havsa Meslek Yüksek Okulu'nun çatısı karton gibi yırtılarak uçtu.
    Tahta zemin üzerine sac eternitten yapılan çatının, öğrencilerin derste olduğu sırada okulun kuzey ve kuzey batı bölgelerine düşmesi olası bir faciayı önledi.

    Lodos, ayrıca Yenimahalle'de İbrahim Akbaş'a ait evin de çatısını uçurdu. Her iki olayda da yaralı olmaması bir şans olarak nitelendirildi.

    Bu arada Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilileri, iki gündür etkisini sürdüren lodosun yarın etkisini yitireceğini belirtti.

    Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildiren yetkililer, hafta sonu ise yağışın olacağını kaydetti.




    Öğrencilerin derste olması faciayı önledi Yorumları