AK Parti, CHP ve MHP'li vekiller kurban bağışladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-10-2010 (13:57)   Son Mesaj: 11-10-2010 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 503  

    11-10-2010

    AK Parti, CHP ve MHP'li vekiller kurban bağışladı

    AK Parti, CHP ve MHP'li vekiller kurban bağışladı


    AK Parti, CHP ve MHP'li vekiller Türk Kızılayı'nın vekaleten kurban kampanyasına bağışta bulunmak için bir araya geldi. Vekiller, vekaleten kurban kesimi için Başkan Küçükali'ye vekalet verdi.

    Türk Kızılayı Genel Merkezi'nde konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, kurumlarının vekaleten kurban kampanyası hakkında bilgi vererek, kampanyanın Türkiye için önemli bir model olduğunu söyledi.
    Kurum olarak, Türkiye'de kurban ibadetinin İslami ve insani şartlara bağlı yapılmasını önemsediklerini ifade eden Küçükali, kurbanlıkları köylülerden erkek olması kaydıyla aldıklarını anlattı. Kurban kesimi sırasında duanın Diyanet İşleri Başkanlığı imamlarının yaptıklarını belirten Küçükali, kurban kesiminin tüm aşamalarının kameralarla kayıt altına alındığını söyledi.

    Kesilen kurbanların hijyenik koşullarda kıyma ve kuşbaşı et haline getirilerek konserve yapıldığını anlatan Küçükali, vekalet verenlere de konserve et, kurbanlarının kesildiğini gösteren CD ve noter belgesi verdiklerini kaydetti.

    Bu yılki kampanyada kurbanlıkların Pakistan ve Türkiye'deki ihtiyaç sahipleriyle kardeş payı yapılarak dağıtılacağını ifade eden Küçükali, ''Biz bu kurbanları Pakistan'da da kesebilirdik. Çok daha ucuz olurdu ama ülkemizde de et bekleyenler var'' dedi.

    CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de Türk Kızılayı'nın eskiden seçimlerinin dalgalı geçtiğini, bu konuda itirazlar olduğunu, ancak Tekin Küçükali'nin başkanlığındaki Türk Kızılayı'nın şaibesiz ve tartışmasız bir şekilde hizmet verdiğini belirtti.

    Geçen yıl kurban vekaletinde yaşanan tartışmaları anımsatan Öğüt, Türk Kızılayı'nın isminin bu tartışmalara karışmamasının kurumun vekalet işlemini ne kadar sağlıklı bir şekilde yürüttüğünü gösterdiğini söyledi. Öğüt, bu nedenle Kızılay'ı tercih ettiğini ifade etti.

    Türkiye'nin son yıllarda ithal et ve hayvan getirmeye mahkum edildiğini anlatan Öğüt, Kızılay'ın vekalet sisteminde ithal hayvanların kullanılması halinde bunu kabul etmeyeceğini söyledi. Öğüt, ''Tamamen yerli Türk köylüsünün hayvanları kurban edildiği için kurbanımı buraya veriyorum. Çünkü ithal hayvanlar domuz atıklarından besleniyor'' dedi.

    MHP Niğde milletvekili Mümin İnan, Türk Kızılayı'nın her türlü zor şartlarda hem Türkiye'ye hem de dünyaya çok önemli hizmetler götürdüğünü belirterek, Küçükali ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

    AK Parti Zonguldak milletvekili Polat Türkmen ise Türk Milletinin Kurban Bayramı'nı kutladı. Türk Kızılayı'nın artık bir marka olduğunu vurgulayan Türkmen, bütün insanlığa afete uğradığı her yerde hizmet götüren Türk Kızılayı ve çalışanlarını tebrik etti.

    MHP Çanakkale milletvekili Mustafa Kemal Cengiz de Ulu Önder Atatürk'ün vefat günü gibi anlamlı bir günde ''Türk Kızılayı'nın sevap yüklü hizmetine'' ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cengiz, savaş içinde doğan Türk Kızılayı'nın Endonezya, Gazze ve Pakistan gibi ülkelerde ''hilali parlattığını'' belirtti.

    TBMM'deki milletvekilleri ve Türk Milleti'ne seslenen Cengiz, Türk Kızılayı'na gönül rahatlığıyla vekalet verebileceklerini söyledi.

    -SORULAR-

    Bir gazetecinin Küçükali'ye, halktan da ithal et alımıyla ilgili soru gelip gelmediğini sorması üzerine Küçükali, 5 yıldır vekalet kampanyası yaptıklarını ve ilk günden beri en önemli şartlarının kurbanlıkların Türk köylüsünden alınması ve erkek olmasını teşkil ettiğini kaydetti.

    Küçükali başka bir soru üzerine vatandaşların 410 liraya Türk Kızılayı'na kurban vekaleti verebileceğini, kredi kartına taksit imkanı sağlandığını, internetten vekalet verilebileceğini ve 168 çağrı hattında her türlü bilgiye ulaşabileceklerini bildirdi.




    AK Parti, CHP ve MHP'li vekiller kurban bağışladı Yorumları