Ülkücü genç cinayetinde 10 zanlı adliyede   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-10-2010 (13:07)   Son Mesaj: 11-10-2010 (13:07)    Cevap: 0    Gösterim: 614  

    11-10-2010

    Ülkücü genç cinayetinde 10 zanlı adliyede

    Ülkücü genç cinayetinde 10 zanlı adliyede


    Kütahya'da, dün üniversite yerleşkesi girişindeki karşıt görüşlü iki grup arasındaki kavgada bir öğrencinin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 10 zanlı adliyeye sevk edildi.

    Yerleşke girişindeki bıçaklı kavgada öldürülen Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Hasan Şimşek'in (21) babası Mehmet ve annesi Hatice Şimşek, oğullarının cenazesinin bulunduğu Kütahya Devlet Hastanesi morguna geldi.
    Ayakta durmakta güçlük çektikleri için yakınlarının kollarından tutarak destek verdiği çift, oğullarının cesedini gördükten sonra morgdan ayrıldı. Anne Hatice Şimşek, morgdan çıkarken, ''Oğlumun katillerini bulun, cezalandırın onları'' diye feryat etti. Çift, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

    Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Güvenlik Daire Başkanı İsmail Baş, MHP Kütahya İl Başkanı Kamil Konya, Merkez İlçe Başkanı Metin Belek, MHP ve Ülkü Ocakları yöneticileri, ölen gencin ailesine taziyede bulundu.

    Daha sonra tabuta konulup üzerine Türk Bayrağı örtülen cenaze, Kütahya Şoförler Odasının ambulansına alınarak Meydan Mahallesi Çakır Sokak'ta bulunan evinin önüne getirildi.

    Cenaze, burada ailesi ve yakınlarından helallik alınmasının ardından defnedilmek üzere Altıntaş ilçesine bağlı Sevdiğin köyüne gönderildi.


    -GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI-


    Üniversitedeki olayın ardından Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Uşak'tan çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi Kütahya'ya sevk edildi.

    Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı İsmail Baş koordinesindeki ekipler, kent merkezinde ve olayın gerçekleştiği DPÜ Germiyan Yerleşkesinde geniş güvenlik önlemi aldı.

    Polis ekipleri, olayın hemen ardından başlattıkları geniş çaplı soruşturma kapsamında olay yerinde 10 kişiyi gözaltına aldı. Gece saatlerinde çeşitli evlere de operasyon düzenlendi.

    Hasan Şimşek'i bıçakladığı iddia edilen M.T. (20) ile olaya karıştıkları ileri sürülen S.A, S.T, A.E.A, Ö.Ö, S.B, M.A, E.G, V.İ. ve M.S.G, emniyette sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

    Geniş güvenlik önlemi alan polis, zanlıların sevki sırasında adliye bahçesine kimsenin girmesine izin vermedi.




    Ülkücü genç cinayetinde 10 zanlı adliyede Yorumları