Esrarengiz yangınlar Vali'yi de şaşırttı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-10-2010 (10:07)   Son Mesaj: 11-10-2010 (10:07)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    11-10-2010

    Esrarengiz yangınlar Vali'yi de şaşırttı

    Esrarengiz yangınlar Vali'yi de şaşırttı


    Hatay'ın Erzin ilçesinde vatandaşların evlerinde çıkan esrarengiz yangınlar ilçeyi ziyaret eden Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e de iletildi.

    Lekesiz, çıkan yangınlarda vatandaşın mağduriyetinin devlet tarafından giderileceğini kaydetti.
    Erzin'de uzun bir süredir vatandaşların evlerinde çıkan ve çıkış sebebi kimse tarafından bilinmeyen esrarengiz yangınlar sürüyor. Özellikle Yenimahalle'de üç kardeşin evinde çıkmaya başlayan yangınlar, aynı mahallede oturan komşuların evlerinde de görüldü.

    Çıkan yangınlar geride yürek burkan öyküler de bırakıyor. Geçim sıkıntısı içerisinde olan Taş ailesi bu yangınların uzun bir süredir hedefi haline geldi. Evleri iki ay içerisinde tam 15 kez yanan Hüseyin Taş'a ilçe belediyesi tarafından çadır tahsis edildi. Çadırda yaşamaya başlayan Taş'ın bu kez de oturduğu çadırda yangın çıktı. Yangın sonucu çadır tamamen kullanılmaz hale geldi. Yangınlar, Taş ailesinin yanı sıra aynı mahallede 5 evde daha çıktı.

    Evlerindeki tüm eşyaların durmadan çıkan yangınlarda küle döndüğünü söyleyen mağdur vatandaşlardan Hüseyin Taş, ''Hayatımız, ocağımız söndü. Çadıra yerleştirildik. Evimizde çıkan yangında kurtardığım birkaç parça eşyada çadırdaydı, onlarda çadırda çıkan yangında küle döndü. Çadırda tek ben kalıyordum ailemi akrabalara yollamıştım. Mahalle yangından korkuyor. Aç kalmayalım diye yakın bir komşum yemek vermişti. Bize yemek yollayan komşumun evi de yanmış. Perişan durumdayız.'' diye konuştu.

    Mahalle sakinlerine korku salan yangınlar sürerken bu konu ilçeyi ziyaret eden Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e aktarıldı. Olayı duyduğunda şaşkınlığını gizleyemeyen Vali Celalettin Lekesiz, konu hakkında bilgiler aldı. Olayla ilgili bir bulguya rastlanamadıklarını Vali Lekesiz'e ileten Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Taze, konunun araştırıldığı bilgisini verdi. Yangınların çıkış sebebinin araştırılmaya devam edileceğini ifade eden Vali Celalettin Lekesiz, yangın mağduru ailelere de gerekli yardımların yapılacağını söyledi.




    Esrarengiz yangınlar Vali'yi de şaşırttı Yorumları