Dizüstü bilgisayarlar kısır mı ediyor?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-10-2010 (09:39)   Son Mesaj: 11-10-2010 (09:39)    Cevap: 0    Gösterim: 651  

    11-10-2010

    Dizüstü bilgisayarlar kısır mı ediyor?

    Dizüstü bilgisayarlar kısır mı ediyor?
    Dizüstü bilgisayarınızı gerçekten de dizinizin üzerinde ya da kucağınızda mı kullanıyorsunuz? Eğer böyleyse, erkek kullanıcılar bu haberden sonra biraz daha dikkatli davranacaklardır.


    Dizüstü bilgisayarların günümüzde bu kadar çok ilgi görmelerinin sebeplerinin başında taşınabilir olmaları ve hemen her yerde kullanılabilmeleri geliyor.

    Bu cihazların bu kadar çok kullanılması akla insan sağlığına bir zararlarının olup olmadığını getirebiliyor.

    Dizüstü bilgisayarları, adının hakkını verecek şekilde dizinin üzerinde ya da kucağında kullanan erkekler üzerinde yapılan bir araştırma gelecek nesiller için büyük önem taşıyor. (Hangi Dizüstü Bilgisayar Bana Göre?)

    New York Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya katılan 29 erkek deneğin skrotumlarına sıcaklık ölçen cihazlar yerleştirildi.


    Dizüstü bilgisayarlar kısır mı ediyor?

    Dizüstü bilgisayarların yaydığı sıcaklık zaman zaman tehlikeli olabiliyor


    Tehlikeli Sıcaklık

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, bilgisayarların dizüstünde kullanmaya başlayan deneklerin skrotumlarının 10 ile 15 dakika içinde, denekler bunu hissetmeden, tehlikeli derecede ısındığı tespit edildi.

    Araştırmayı yürüten ekipten Ürolog Dr. Yelim Sheynkin, üreme çağında olan milyonlarca insanın her gün dizüstü bilgisayar kullandığını, skrotumların belli bir seviyeden fazla ısınmasının sperm kalitesini düşürdüğünü, insanların daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

    Dr. Sheynkin dizüstü bilgisayar kullanmanın kısırlığa doğrudan neden olamayacağını fakat mevcut olabilecek sorunları daha da artıracağını söyledi.

    ::Dizüstü bilgisayarınızı nasıl kullanıyorsunuz?


    SDN - ShiftDelete.Net





    Dizüstü bilgisayarlar kısır mı ediyor? Yorumları