Malvarlığı için kadın öldüren çete çökertildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-09-2010 (01:08)   Son Mesaj: 11-09-2010 (01:08)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    11-09-2010

    Malvarlığı için kadın öldüren çete çökertildi

    Malvarlığı için kadın öldüren çete çökertildi


    Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Denizli köyü yakınlarındaki gölet kenarında 27 Temmuz'da cesedi bulunan 35 yaşındaki Gülizar Koç'u mal varlığını ele geçirmek için öldüren çete çökertildi.

    Yapılan araştırmada kurdukları psikolojik destek merkezine gelen insanların özellikle mal varlığı bilgisine ulaşan çetenin varlıklı olanların paralarının yanı sıra mal varlığına sahip olmak için öldürdüğü bilgisine ulaşıldı. Çetenin elebaşı olduğu öne sürülen İ.T. ve 13 adamı yakalanırken, suç örgütünün birçok olaya karıştığı anlaşıldı.
    İstanbul'da oturan ve eşarpla boğulmuş halde Denizli göleti kenarında cesedi bulunan Gülizar Koç'un öldürülmesini araştıran jandarma ekipleri, Gebze'nin yanı sıra İstanbul'un Anadolu yakasında da faaliyet gösteren bir çeteye ulaştı. Yaklaşık 3 ay süren çalışmalar sonucunda Gebze, Tuzla, Pendik ve Kartal'da seri operasyonlar düzenleyen jandarma ekipleri 14 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin ev ve üstlerinde 8 tabanca, 500 bin lira değerince çek ve senet, başka şahıslara ait bilgi ve belgeler de ele getirildi. Gülizar Koç'u da çete elemanlarından 32 yaşındaki Murat Mazılıoğlu'nun eşarpla boğarak öldürdüğü belirlendi.

    Murat Mazılıoğlu'nun, yakınlık kurduğu Gülizar Koç'un 20 bin Dolar parasını aldığı, onun tüm bilgilerine ulaşarak diğer mal varlıklarını da öğrenip otomobil ve evini de yağmaladığı anlaşıldı. Murat Mazılıoğlu jandarmada verdiği ifadesinde, Gülizar Koç ile ölümünden iki ay önce tanıştığını, olay günü Gebze Eskihisar'da birlikte alkol aldıktan sonra başbaşa kalabilmek için Denizli Göleti yanındaki ormanlık alana gittiklerini, orada önce dövdüğünü, sonra da boğarak öldürdüğünü itiraf etti. İfadelere göre, bu planlı cinayetten çetenin de haberi vardı. Çete, Gülizar Koç'un tüm mal varlığını ele geçirmek için de birçok sahte belge hazırladı.

    Jandarma Kartal-Pendik ve Tuzla'da da çek senet tahsilatı, gasp ve benzeri birçok suça karıştığı ileri sürülen çetenin elebaşı İ.T. ile üyeleri M.M., İ.Y., İ.Y., K.Ç., C.Ö., B.A., E.T., B.Z., Y.G., U.G., S.C., F.A. ve M.B.'yi adyliyeye sevk etti.




    Malvarlığı için kadın öldüren çete çökertildi Yorumları