Dışardan Gemlik'e zeytin getirenlere tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-09-2010 (00:57)   Son Mesaj: 11-09-2010 (00:57)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    11-09-2010

    Dışardan Gemlik'e zeytin getirenlere tepki

    Dışardan Gemlik'e zeytin getirenlere tepki


    Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, zeytin sezonunda dışarıdan çok sayıda kişinin Gemlik’e zeytin getirerek sattığını öne sürdü.

    Çelik, "Yağışlar yüzünden çok az olan zeytin rekoltesi fiyat yönünden üreticinin yüzünü kısmen de olsa güldürmüştür. Ancak müstahsilin ürünleri biraz para edince, bazı açık gözler Bandırma, Erdek, Osmaneli, Akhisar"dan çiğ zeytin getirip halde satmaya başladı. Üretici fiyatları kiloda 1 TL ile 1,5 TL arasında düştü" dedi.
    Bu kişilerle mücadele edilmesini isteyen Çelik, "Bayram üstü evine kurbanlık, çocuklarına giyim kuşam alacak üreticilerin alın terlerini çalan bu simsarlara Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarlar Odası, Küçük Hal Kooperatifi, Gemlik Belediyesi ve zeytin üreticileri hep beraber karşı çıkmalıyız. Günlük hesaplar peşinde koşanlar geleceğe bir şey bırakamazlar" şeklinde konuştu.

    Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, "Dünyaca meşhur zeytinimize sahip çıkamaz, üreticilerimizi yalnız bırakırsak, yarın kaliteli mahsul bulamayız. Gemlik halkı olarak, dışarıdan gelen zeytinin Gemlik"te satılmaması, tüccar tarafından dışarıdan alınan zeytinlerin Gemlik zeytini diye ambalajlanıp satılmasına karşı çıkma mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde üreticilerin alın terlerini çalanlara karşı Gemlik zeytin üreticilerinin tavrı sert olacaktır" dedi.




    Dışardan Gemlik'e zeytin getirenlere tepki Yorumları