YARSAV: O maddeyel darbeciler yargılanmaz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-08-2010 (23:38)   Son Mesaj: 11-08-2010 (23:38)    Cevap: 0    Gösterim: 418  

    11-08-2010

    YARSAV: O maddeyel darbeciler yargılanmaz

    YARSAV: O maddeyel darbeciler yargılanmaz


    YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, 12 Eylül darbesini yapan eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in yargılanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in süreçle ilgili yaptığı 'Ne yargılanır derim, ne yargılanmaz derim' ifadesinden haberdar olmadığını kaydeden Tarhan, "Anayasa metninden geçici 15. maddenin çıkarılması suretiyle darbecilerle hesaplaşmak mümkün değildir." dedi.

    Tarhan, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışına katıldı. Sergiye Tarhan'ın yanı sıra, YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da katıldı. Sergide CİHAN'ın sorularını cevaplayan YARSAV Başkanı Tarhan, Kenan Evren'in yargılanmasına ilişkin yapılan başvuru hakkında alınan takipsizlik kararıyla ilgili referandum sürecinde çok ayrıntılı açıklamalar yaptıklarını kaydetti. Tarhan, "Darbecilerin bu değişiklikle yargılanamayacağına ilişkin YARSAV'ın görüşünü defalarca açıklamıştık. Anayasa metninden geçici 15. maddenin çıkarılması suretiyle darbecilerle hesaplaşmak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
    İstanbul Barosu'ndaki seçimleri de değerlendiren Tarhan, yeni yönetimi kutladığını belirterek, "Yeni yönetimi kutluyorum. Laik, demokratik, hukuk devleti mücadelesinde verdikleri savaştan ötürü kutluyorum ve yeni yönetimi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

    'HUKUK HERKES İÇİN İŞLEMELİ, KİMSE SUÇTAN MUAF TUTULAMAZ'

    Tarhan, 6 askerin mayına basıp şehit olmasıyla ilgili tutuklanan general hakkında ise, "Bu ülkede suç işlediğine dair hakkında iddia olan hiç kimsenin hukuksal takipten muaf olmaması gerektiğini elbette düşünüyoruz. Bu kim olursa olsun. Hiç kimse için bir dokunulmazlık olmaması gerekiyor. Hiç kimsenin suçtan muaf, cezadan muaf olmaması gerektiğini düşünüyoruz biz YARSAV olarak." dedi.

    YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise İstanbul Barosu'nun yeni yönetimi hakkında yaptığı değerlendirmede, Baronun yeni başkanı Ümit Kocasakal'a destek verdiklerini kaydetti. Eminağaoğlu şunları söyledi: "Hukuk mücadelesiyle, yaptıklarıyla ve ekibiyle, her şeyiyle İstanbul Barosu aynı hukuk mücadelesini sürdürecektir. Bu konuda sayın başkana gönülden destek veriyoruz. Aynı mücadelede hep birlikte olduğumuzu da söylemek istiyorum."




    YARSAV: O maddeyel darbeciler yargılanmaz Yorumları