Van Erçek'deki dava Zonguldak'ta başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-08-2010 (21:06)   Son Mesaj: 11-08-2010 (21:06)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    11-08-2010

    Van Erçek'deki dava Zonguldak'ta başladı

    Van Erçek'deki dava Zonguldak'ta başladı


    Van'ın merkeze bağlı Erçek beldesinde, 2 aile arasında çıkan silahlı kavgayla ilgili davanın duruşmasına güvenlik nedeniyle Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

    Ilıkaynak köyünde, 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada, 3 kişinin ölmesi ve 2 kişinin yaralanmasıyla ilgili Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Halis Güleryüz, Abdulhekim Yılmaz, Mehmet Kasım, Mehmet Beyaztaş, Mustafa Beyaztaş, Ahmet Atlı, Tahir Atlı, Kasım Kıskanç ve Menduh Kıskanç, tutuksuz yargılanan Savcı Beyaztaş'ın yanı sıra, müştekiler Şahabehattin Enterili ve Adem Eskioba ile müdahil avukatları hazır bulundu.
    Sanık ve müştekilerin dinlendiği duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kozan, iddianameyi okudu.

    Mahkeme heyetinin sanıkları dinlemesi sırasında, sanıklar üzerlerine atılı bulunan suçları kabul etmediklerini iftira atıldığı ve adalete güvendiklerini belirterek, tahliyelerini istediler.

    Müştekilerden Şahabehattin Enterili, ifadesinde olay sırasında yaralandığını ve sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

    Adem Eskioba da sanıkların hepsinden şikayetçi olduğunu ve davalara katılmak istediğini bildirdi.

    Sanık ve müşteki avukatları davanın kendilerine yeni geldiğinden olayla ilgili varsa delil ve belgelerin toplanmasını istedi.

    Mahkeme heyeti, 9 kişinin tutukluluk hallerinin devamına, haklarında yakalama emri çıkartılan Gürgin Atlı, İkram Beyaztaş ve Enver Beyaztaş'ın akıbetlerinin tespit edilmesi için Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar verdi.

    Duruşma için Zonguldak'a gelen her iki ailenin kaldığı otellerin önünde 2 gündür nöbet tutan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mahkemenin görüldüğü adliye binası önünde de geniş güvenlik önlemleri aldı.

    -OLAY-

    26 Aralık 2009'da, Van'ın merkeze bağlı Erçek beldesi Ilıkaynak köyünde yaşayan Eskioba ve Enterili aileleri arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıkmıştı.

    Kavgaya dönüşen olayda, 2 aile üyeleri karşılıklı olarak silahlarla ateş açmıştı.

    İbrahim Enterili, Aziz ve Eyüp Eskioba'nın yaşamını yitirdiği kavgada, Kıymet ve Şehabettin Enterili yaralanmıştı.

    Yaralılar Van'daki çeşitli hastanelerde tedavi alınmıştı.

    Kavganın 27 Mart yerel seçimlerindeki muhtarlık adaylığı nedeniyle çıktığı iddia edilmişti.

    Ilıkaynak köyünde, Mart 2009'da aynı nedenle çıkan kavgada da 1 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.




    Van Erçek'deki dava Zonguldak'ta başladı Yorumları