Bayan Gül, ilköğretimde türbana karşı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-08-2010 (19:37)   Son Mesaj: 11-08-2010 (19:37)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    11-08-2010

    Bayan Gül, ilköğretimde türbana karşı!

    Bayan Gül, ilköğretimde türbana karşı!


    Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Londra'da konuştuğu bir toplantıda ilkokulda türban takılmasına karşı olduğunu belirtti ve "Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa ortadan kaldıracağız" dedi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Londra temasları kapsamında bu ülkede bulunan Hayrünnisa Gül, burada lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitimlerini sürdüren 35 Türk öğrenciyle bir araya geldi. Öğrencilerin teker teker sorunlarını dinleyen Gül, daha sonra onlara hitap etti.

    Dünyanın her yerinde Türk öğrencileriyle karşılaşmaktan duyduğu büyük mutluluğu dile getiren Gül, yurtdışında eğitim gören öğrencilerin Türkiye için büyük kazanç olduğunu belirtti.
    Daha sonra öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Hayrünnisa Gül, özellikle başörtüsü konusunda Türkiye'nin enerjisinin yıllarca boş yere harcandığına vurgu yaparak, ''Tüm sorunlar yavaş yavaş çözülüyor. Bu sorun da inşallah zamanla çözülecek. Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa ortadan kaldıracağız. İlkokul öğrencisinin kendi isteğiyle başörtüsü takması sözkonusu olamaz. Türban konusunda ilkokulda değil, karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir" dedi.

    İngiltere'de eğitim gören Türk öğrenci sayısının daha fazla olmasını ümit ettiğini dile getiren Gül, ''Sizler bizim buradaki görünmeyen yüzümüzsünüz, ülkemizin aynasısınız, bulunduğunuz ülkelerle Türkiye arasında köprüsünüz'' diye konuştu. ''Zaman zaman güçlüklerle karşılaştığınız, sıkıldığınız, zorlandığınız anlar olabilir'' diyen Hayrünnisa Gül, öğrencilerden hedeflerini yüksek tutmalarını istedi.

    Hayrünnisa Gül, Türk öğrencilere şöyle hitap etti:
    ''Sizler çıtayı hep yüksekte tutmalısınız. Ben kendi çocuklarımdan da biliyorum. Eğitim öğretim sırasında sorunlarla karşılaşabilirsiniz ama bunların hepsinin aşılabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız ABD ziyaretinde de oğlum Mehmet'in okuluna gittiğimizde, inanın ben bile tekrar okumak istedim. Şimdiki imkanlar çok iyi. Bunları en iyi şekilde değerlendirmek lazım. Özellikle de öğrencilik zamanınızın kıymetini bilin ve çok iyi değerlendirin. İnsan hayatı sürekli öğrenmekle geçiyor ama tabii öğrencilik zamanı gibisi de yok.''


    Düşünce kuruluşu Chatham House'ın, 2010 Yılı Devlet Adamı ödülünü almak üzere İngiltere'ye gelen Abdullah Gül, BBC Türkçe'nin Dünya Gündemi programı ile bir mülakat yaptı. Abdullah Gül, Avrupa Birliği ile müzakerelerin tıkanma noktasına gelmiş olmasını eleştirirken, beklentilerinin birliğin sözünü tutması olduğunu söyledi. Türkiye'nin başlıkların açılıp kapanması her ne kadar özellikle Kıbrıs tarafından engelleniyor olsa da hazırlıklarını tamamlayacağını ve başlıkları fiilen kendisinin açıp kapatacağını vurguladı.

    Cumhurbaşkanı Gül, konuşma yaptığı Chatham House'un "Yılın Devlet Adamı" ödülünü yarın akşam düzenlenecek törenle alacak. Gül'e ödülünü, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth verecek. 90 yıllık tarihe sahip düşünce kuruluşu, 2005 yılından bu yana her yıl, uluslararası ilişkilere katkısından dolayı bir siyasi ya da sivil toplum liderine ödül veriyor.




    Bayan Gül, ilköğretimde türbana karşı! Yorumları