Rusya'da bir gazeteci daha saldırıya uğradı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-08-2010 (19:16)   Son Mesaj: 11-08-2010 (19:16)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    11-08-2010

    Rusya'da bir gazeteci daha saldırıya uğradı

    Rusya'da bir gazeteci daha saldırıya uğradı


    Rusya'nın saygın gazetelerinden Kommersant'ın muhabiri Oleg Kaşin'e dün yapılan saldırının ardından bugün bir gazetecinin daha çok kötü şekilde dövüldüğü bildirildi.

    Rus basını, Moskova'da haftalık yayın yapan Jukovskiye Vesti gazetesi muhabiri Anatoliy Adamçuk'a saldıran kimliği belirlenemeyen kişilerin Adamçuk'u öldüresiye dövdüğünü duyurdu.
    Eko Moskova radyosu, Adamçuk'un, Moskova'nın Himki bölgesinde yol yapımı için ormanlık bölgedeki ağaçların kesilmesini protesto eden çocukların gözaltına alınmasını eleştiren yazılar kaleme aldığını belirtti.

    Adamçuk ile görüşen gazeteci Sergey Grammatin, yaptığı açıklamada, Adamçuk'a arkadan yaklaşan iki kişinin aniden saldırarak doğrudan başına vurduğunu ve saldırganların yere düşen Adamçuk'un başına birkaç darbe daha vurduğunu anlattı.

    Başkent Moskova'da Cumartesi günü saldırıya uğrayan Kommersant'ın tanınmış muhabiri Kaşin gibi Adamçuk'un da St. Petersburg karayolunun Himki ormanının içinden geçmesini eleştiren yazılar kaleme alması nedeniyle dikkatler, karayolunu inşa etme konusunda ısrar eden bölge yönetimine çevrildi.

    Himki bölge yönetiminden adı açıklanmayan bir yetkili, Rus İnterfaks ajansına açıklamasında, Kaşin ve Adamçuk'a yönelik saldırıların arkasında yönetimlerinin bulunmadığını söyledi.

    Rusya'nın saygın internet haber portalı "Newsru.com"a göre, Adamçuk'a yönelik saldırıyı soruşturan bir polis, Adamçuk'un saldırı sırasında aşırı alkollü olduğunu ve saldırının kişisel nedenlerden dolayı yapılması olasılığı üzerinde durduklarını söyledi.

    Bu arada Kommersant gazetesi, muhabiri Kaşin'in geçen cumartesi evinin önünde uğradığı saldırının 90 saniyelik görüntüsünü internet sayfasından yayımladı. Siyah-beyaz görüntüde, Kaşin'e arkadan yaklaşan, yüzleri görülemeyen 2 kişi, talihsiz gazetecinin başına demir sopalarla vurarak yere deviriyor.

    Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Kaşin'e yönelik saldırının detaylı şekilde soruşturulması talimatı verdi.

    Bir grup gazeteci de Medvedev'e yazdıkları açık mektupta, gazetecilerin can güvenliğinin sağlanmasını öncelikleri arasına almasını isteyerek, "Gazetecilerin görevlerini yerine getirirken güvenlikleri konusunda herhangi bir endişe duymamaları, toplumun haber alma hakkı gibi son derece doğal bir şeydir" ifadesine yer verildi.

    Mektupta, Rusya'da bu yıl 8 gazetecinin öldürüldüğü ve 40 gazetecinin de saldırıya uğradığına dikkat çekildi.

    İnsan hakları örgütleri, Rusya'da 2000 yılından beri işlenen 19 gazeteci cinayetiyle ilgili soruşturmaların henüz sonuca ulaşmadığına işaret ediyor.




    Rusya'da bir gazeteci daha saldırıya uğradı Yorumları