'Sen bu özürlü çocuğu ne yapacaksın?'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-08-2010 (18:07)   Son Mesaj: 11-08-2010 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 685  

    11-08-2010

    'Sen bu özürlü çocuğu ne yapacaksın?'

    'Sen bu özürlü çocuğu ne yapacaksın?'


    Yalova'da, 5 yaşındaki çocuğun mezarı, cumhuriyet savcısının ölümü şüpheli bulması üzerine açıldı. Ceset, yapılan otopsinin ardından defnedildi. Annenin doktorın ağzından aktardığı sözler şaşkına çevirdi.

    Alınan bilgiye göre, Çiftlikköy ilçesine bağlı Sultaniye Mahallesi'nde yaşayan Mürsel ve Fatma Zeray çiftinin dördüncü çocukları olan 5 yaşındaki Ali Ercan Zeray, 13 Ekimde rahatsızlanarak Yalova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yalova Devlet Hastanesinde 1,5 gün tedavi gördükten sonra İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edilen Ali Ercan Zeray, tedavinin 14'üncü gününde yaşamını yitirdi. Doğuştan bedensel engelli Zeray'ın cenazesi, Yalova'da toprağa verildi.
    Fatma ve Mürsel Zeray, çocuklarının ölümüyle ilgili olarak Yalova ve İstanbul'daki hastanelerin raporlarında uyuşmazlık olduğunu öne sürerek, Yalova Cumhuriyet Savcılığına başvurdu.

    Ailenin müracaatı üzerine olayı soruşturan cumhuriyet savcısının ölümü şüpheli bulması üzerine, Ali Ercan Zeray'ın mezarı açıldı. Ceset, Bursa Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından defnedildi.

    Baba Mürsel Zeray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun ölümünden şüphelendikleri için savcılığa başvurduklarını söyledi.

    Oğlunu rahatsızlandıktan sonra Yalova Devlet Hastanesine kaldırdıklarını ifade eden baba Zeray, şöyle konuştu:

    ''Doktor bizimle muhatap olmadan oğlumu İstanbul'a sevk etti. Oraya gidince çok şaşırdık. Çocuğumu yoğun bakıma aldılar. Dört gün bekledik. Çocuğum dört güne kadar iyiydi. Ondan sonra günden güne kötü olduğu raporları geldi. Ben de hastaneden sağlık raporlarını istedim. Onu dışarıdan, kameralardan izledik. Bize 'her şeye hazırlıklı olun' dediler. Bunun üzerine 'Başka hastane bulalım' dedik. Ancak bu konuda gerekli bir yanıt alamadık. Her iki hastanenin raporlarına bakınca olaydan şüphelendim. Bunun üzerine savcılığa başvurdum.''

    Anne Fatma Zeray ise hastanede doktorların kendisine ''Sen bu özürlü çocuğu ne yapacaksın?'' dediğini öne sürerek, ''O özürlü de olsa benim çocuğum. Çocuğumu götürmediğim yer kalmadı ama kaybettik. Bu arada kimse bizi adam yerine koymadı'' dedi.




    'Sen bu özürlü çocuğu ne yapacaksın?' Yorumları