MHP'li Akçay: Kuvvetler birliğine sürükleniyoruz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-08-2010 (17:38)   Son Mesaj: 11-08-2010 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    11-08-2010

    MHP'li Akçay: Kuvvetler birliğine sürükleniyoruz

    MHP'li Akçay: Kuvvetler birliğine sürükleniyoruz


    MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye'nin kuvvetler ayrılığından kuvvetler birliğine sürüklendiğini iddia etti. CHP'li Ferit Mevlüt Aslanoğlu, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmamasını eleştirdi.

    Adalet Bakanlığının 2011 yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürüyor.
    Bütçenin tümü üzerinde görüşlerini açıklayan milletvekillerinden CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmamasını eleştirdi. Kendisinin dosyası olmadığını belirten Aslanoğlu, ''Dosyam olsa dolaşmaktan ar duyardım. Benim yargılanma hürriyetimi elimden almayın, hesap verme özgürlüğümü elimden almayın. Bu, özgürlüğe gem vurmaktır'' dedi.

    Mevcut iktidarın ''12 Eylülün izlerini sileceğiz'' dediğini belirten Aslanoğlu, ''Hangi izi silindi?'' diye sordu.

    Tutukluluk sürelerini uzunluğunu eleştiren Aslanoğlu, avukatlara da yeşil pasaport verilmesini istedi. Hakim ve Cumhuriyet savcılarının yeşil pasaport alabildiğini hatırlatan Aslanoğlu, yargının parçası olan avukatların bu haktan yararlanması gerektiğini söyledi.

    MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ''Türkiye'de güven veren bir adalet sistemi yok'' dediğini anımsatarak, ''Sayın Bakan; 8 yılın sonunda bunu söylüyorsunuz. Çağdaş bir ülkede bir Adalet Bakanı bunu söylemez. Adama sorarlar; ne iş yapıyorsunuz?'' görüşünü dile getirdi.

    Yargıda kadrolaşma için düzenlemeler yapıldığını öne süren Kalaycı, ''Dikta rejimi ve faşizmin ayak sesleri işitilmektedir'' dedi.

    Tutuklama süreleri ile davaların uzun sürmesini de eleştiren Kalaycı, ''Tutuklama cezaya dönüştü'' diye konuştu.

    -''MAHKEMELER BİZE HAKARET EDİYOR''-

    BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik de kaldırılan DGM'lerin özel yetkili ağır ceza mahkemeler eliyle sürdürülüğünü iddia etti.

    KCK davasında Diyarbakır Özel Ağır Ceza Mahkemesinin yargılananlara ''kendi dilinde savunma hakkı vermediğini, Kürtçe savunma yapanlar için 'bilinmeyen bir dilde konuştu' kaydı düşürdüğünü ve mikrofonları kapattığını'' belirten Özçelik, ''Bu dil var. TRT-6 bu dilde yayın yapıyor. Mahkemeler bize hakaret ediyor'' iddiasında bulundu.

    CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı ise tutukluluk sürelerini eleştirdi, ''Silivri tutuklamalarının'' uzunluğundan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de şikayet ettiğini ifade etti. Baratalı, ''Bu, sizi rahatsız etmiyor mu?'' diye sordu.

    Baratalı, Reichstag yangınından sonra tutuklanan 4 komünistten 3'ünün tahliye edilmesi üzerine Hitler'in bütün mahkemeleri ortadan kaldırarak, kendi mahkemelerini kurduğunu anlatarak, '' Biraz bizde de benzer bir durum var. Yasama, yürütme, yargı tek partinin eline geçmiştir. Türkiye'de parlamenter demokrasi bitmiştir'' görüşünü savundu.

    -''KENAN EVREN SİYASETEN DEDENİZDİR''-

    MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yandaş bir yargıya doğru gidildiğini öne sürdü.

    ''Türkiye'nin kuvvetler ayrılığından kuvvetler birliğine sürüklenildiğini'' iddia eden Akçay, ''Yargı, AKP'ye tamamıyla bağlanmıştır. AKP, kendi yargı sistemini kurmuştur'' diye konuştu.

    İktidarın ''12 Eylül'den hesap soracağını'' söylediğini belirten Akçay, ''12 Eylül'den hesap soracaktınız, adisyon fişi bile isteyemediniz. Sizin 12 Eylül'den hesap sormak gibi bir niyetiniz yok. 12 Eylülcülerle kol kolasınız. Darbelerin mağduru değil mahsulüsünüz. 12 Eylülcü Kenan Evren siyaseten dedeniz, 28 Şubat'çı Çevik Bir siyaseten babanız, Yaşar Büyükanıt sırdaşınız, Barzani ağabeyiniz, Talabani de amcanızdır'' dedi.




    MHP'li Akçay: Kuvvetler birliğine sürükleniyoruz Yorumları