Uyuşturucu satıcısı zanlıları adliyede   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-08-2010 (14:04)   Son Mesaj: 11-08-2010 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    11-08-2010

    Uyuşturucu satıcısı zanlıları adliyede

    Uyuşturucu satıcısı zanlıları adliyede


    Osmaniye, Gaziantep ve Hatay'da, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 28 kişi, adliyeye sevk edildi.

    Alınan bilgiye göre, 6 Kasım tarihinde, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerince, 7 ay süren istihbarat çalışmaları sonucu Osmaniye merkezli Gaziantep ve Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik 33 adrese eş zamanlı operasyonda yakalanan zanlıların sorgulanmaları tamamlandı.
    Zanlıların ev ve iş yerlerinde narkotik köpeği Tina'nın da katıldığı aramalarda, bir kilo 243 gram eroin, 13,55 gram esrar, 16 adet kenevir tohumu, 15 adet uyuşturucu hap, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği tespit edilen 4 bin 433 lira, uyuşturucu madde naklinde kullanıldığı tespit edilen otomobil, notların bulunduğu defter, 3 tabanca ve bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmişti.

    Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak, nakletmek, bulundurmak, kullanmak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

    Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, önceki operasyonda yakalanan ve aynı şebekenin mensubu olduğu belirlenen 9 kişinin tutuklandığını ifade ederek, şunları söyledi:

    ''Osmaniye'de 7 aydır sürdürdüğümüz, torbacı tabir edilen uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışma kapsamında bu operasyonu gerçekleştirdik. Osmaniye, Gaziantep ve Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda toplam 37 kişi yakalandı. Bunlardan 9'u daha önce tutuklanmıştı.

    Son operasyonda, 33 ayrı adrese baskın yapıldı ve 28 kişi yakalandı. Bu operasyon ile uyuşturucu şebekesine ağır bir darbe vurduğumuzu düşünüyorum. Osmaniye'de ilk defa bu kadar geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Uyuşturucu operasyonlarımız devam edecek.''

    Emniyet Müdürü Ceren, yakalanan kişilerin bir kısmının eroin bağımlısı olduğunu ve durumlarının içler acısı olduğunu dile getirerek, ailelere, ''Çocuklarınızı uyuşturucu kullandığını hissettiğiniz anda onlara yardımcı olmak zorundayız. Biz bağımlıları hasta tabir ediyoruz, tedavi istedikleri takdirde bunlara her türlü yardımı yapabiliyoruz. Bu kullanıcılar tedavi olmak için direkt bize gelmeleri durumunda adli işlem yapılmadan yardımcı olabiliyoruz'' çağrısında bulundu.




    Uyuşturucu satıcısı zanlıları adliyede Yorumları