Köylü: 31 yıllık kariyerimin mahvedildiğini anlatacağım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-08-2010 (12:56)   Son Mesaj: 11-08-2010 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    11-08-2010

    Köylü: 31 yıllık kariyerimin mahvedildiğini anlatacağım

    Köylü: 31 yıllık kariyerimin mahvedildiğini anlatacağım


    İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Albay Cengiz Köylü, ''Karargah Evleri'' soruşturmasında adının geçmesini, kendisine atılan çirkin bir iftira alarak değerlendirdi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada konuşan Köylü, savunmasına başlamadan önce ''Ergenekon'' soruşturması ve dava süreciyle ilgili kısa bir değerlendirme yaptı.
    ''Karargah Evleri'' soruşturmasına değinen Köylü, soruşturmada ismi geçenlerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmalarına rağmen kendisinin tutukluluğuna yaptığı itirazların ise reddedildiğini dile getirdi.

    Görevi gereği bu soruşturmada adı geçenlerden 4 kişiyi tanıdığını ifade eden Köylü, ''Karargah evleri denilen çirkin iftiranın atılmasının ardından yaklaşık 4 yıl geçti. İftiranın asılsızlığını, 31 yıllık mesleki kariyerimin mahvedildiğini tek tek anlatacağım. Karargah Evleri oluşumunun başındaki cenaze imamı, lideri yok, ama ben buradayım'' dedi.

    Davanın tutuksuz sanıklarından Prof. Dr. Erol Manisalı ile olan ilişkisini anlatan Köylü, Manisalı'nın, 6 yıl süresince, Harp Akademilerinde komutanlık ve karargah subaylığı eğitimi, AB-Türkiye ilişkileri gibi konularda ders verdiğini, bu derslerin de eğitim uygulama emirlerinde belirtilip, komutanlıkça onaylandığını kaydetti.

    Manisalı ile bu derslere ilişkin telefon görüşmesi yaptığını, Manisalı'nın da vereceği derslere ilişkin kendi ajandasına notlar aldığını ifade eden Köylü, ''Benim Manisalı'yı derse sokma yetkim yoktur. Genelkurmay Başkanlığının onayı alındıktan sonra o isim ders verebilir. Görevim gereği yaptığım görüşmeye ilişkin Manisalı ajandasına notlar almıştır. Bu notlar, kara, deniz ve hava kuvvetleri subaylarına verilen derslerin koordinesi aşamasında Manisalı ile yaptığım görüşmeye aittir'' diye konuştu.

    Köylü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu da Harp Akademilerine ders vermek için çağırdığını ve ders verdiğini anlattı.

    Doktorasını yaparken Erol Manisalı'dan yardım gördüğü iddialarını da yalanlayan Köylü, Harp Akademilerindeki görevi esnasında doktora eğitimi için müracaat etmediğini söyledi.


    -TELEFON DİNLEMELERİ-


    Soruşturma kapsamında 6 ay süreyle telefonlarının dinlendiğini belirten Köylü, 3 ay fiziksel takip, gizli izleme ve ses kaydının yapıldığını ancak bir delile ulaşılamadığı için iddianameye konulmadığını savundu.

    Delil bulunamayınca telefon tapelerinin tahrip edilerek iddianameye konulduğunu ifade eden Köylü, hayali yorum ve değerlendirmelerle kendisine suç isnat edildiğini ileri sürdü.

    Köylü, 1-16 Mayıs 2008 tarihindeki telefon görüşmelerinin iddianamede yer aldığını dile getirerek, 26 telefon tapesinin meslektaşları, akrabası ve sivil bir kişi ile yaptığı görüşme olduğunu söyledi.

    Bu telefon görüşmelerinin de ''Karargah Evleri'' soruşturmasına ilişkin adının basında yer almasından sonra gerçekleştirdiğini belirten Köylü, bir meslektaşı ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin kaydı da duruşma salonunda dinletti.

    Köylü, ''Basında çıkmasa karargah evlerini hiç konuşmam. Böyle iftiralar olmasa bu konuşmalarının hiçbiri olmazdı. Bu iftiralar karşısında sessiz kalabilir misiniz. Telefon konuşmalarındaki doğal tepkiler, aleyhime delil olarak yer almıştır. Bu konuşmada Karargah Evlerini doğrulayan hiçbir şey var mı? Saldırıya uğradığım, bunun tamamen yalan olduğu, ne olduğunu bilmediğim, komplo olduğunu düşündüğümü ifade ediyorum'' şeklinde konuştu.

    Gazetede ''Karargah Evleri'' soruşturmasında adını okuduğu zaman güldüğünü ifade eden Köylü, ''Hiçbir zaman bu haberin beni bu noktalara getireceğini düşünmedim'' dedi.

    Duruşmaya öğlen arası verildi.




    Köylü: 31 yıllık kariyerimin mahvedildiğini anlatacağım Yorumları