Cami provokasyonu Hizbüttahrir'e uzandı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-08-2010 (10:58)   Son Mesaj: 11-08-2010 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    11-08-2010

    Cami provokasyonu Hizbüttahrir'e uzandı

    Cami provokasyonu Hizbüttahrir'e uzandı


    Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı 29 Ekim 2010 tarihinde Güngören'de bir camide provokasyon girişiminde bulunan şahsın Hizbüttahrir örgütü üyesi olduğu iddia edildi.

    Yakup Çetin'in haberi

    Güngören'de bulunan Genç Osman Camii'nde cuma namazı sırasında imam Cumhuriyet konulu hutbeyi okurken ayağa kalkan Ö.G. isimli bir şahıs "Sen cumhuriyet rejimi ile şeriat rejimini nasıl aynı kefeye koyarsın?" diye bağırmıştı. Olay üzerine imam bağıran şahsa aldırmadan hutbeye devam etti. Ö.G. cemaat tarafından cami dışına çıkarıldı ve polise haber verildi. Olay yerine gelen polis, yaptığı kısa bir araştırmadan sonra Ö.G.'yi gözaltına aldı. Emniyet'e götürülen şahsın Terörle Mücadele Şubesi tarafından yasadışı Hizbüttahrir Örgütü'ne üye olduğu şüphesiyle izlendiği anlaşıldı.
    Polis şahsın üzerinde yaptığı aramada, 5 sayfalık "Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hem sefihlik hem de küfürdür" başlıklı bir doküman buldu. Emniyetteki kayıtlarda Ö.G.'nin örgütün İstanbul Beyazıt'ta yaptığı provokatif mitinge katıldığı fotoğraflardan tespit edildi. Yine aynı şahsın msn yazışmalarında ve sosyal paylaşım sitelerinde örgütün propagandasını yaptığı kaydedildi. Msn yazışmalarında cumhuriyet ve demokrasi aleyhinde yazılar yazdığı, Türkiye Cumhuriyeti'ni aşağılayıcı ifadeler kullandığı tespit edilen Ö.G. tutuklandı. Ö.G.'nin 6 yıl önce de aynı camide buna benzer bir provokasyon girişiminde bulunduğu iddia ediliyor.

    Zaman




    Cami provokasyonu Hizbüttahrir'e uzandı Yorumları