CHP'li başkan ve eşine silahlı saldırı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-08-2010 (09:36)   Son Mesaj: 11-08-2010 (09:36)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    11-08-2010

    CHP'li başkan ve eşine silahlı saldırı

    CHP'li başkan ve eşine silahlı saldırı


    Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Turunç beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan, eşiyle birlikte otomobilinde seyir halinde iken silahlı saldıya uğradı.

    Edinilen bilgiye göre, eşiyle birlikte Marmaris'e gelmek üzere yola çıkan Belediye Başkanı CHP'li Ali Fuat Fidan'ın otomobiline, kendilerini sollayan bir araçta bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ateşlenen 6 kurşundan 3'ü başkanın aracına isabet etti. Araçta bulunan Ali Fuat Fidan ve eşi, olaydan yaralanmadan kurtuldu. Kurşunlamayı gerçekleştiren şahıslar ise olay yerinden kaçtı.

    Olay yerine gelen gazetecilere konuşan Başkan Fidan, "Eşimle beraber Turunç'tan Marmaris'e giderken İçmeler gemi uçuran mevkiinde, arkamızdaki araba bizi sollarken 6 el ateş açtı. Bize ateş eden araçta iki kişi gördüm. Arka koltukta oturan var mıydı göremedim. Ama ateş eden şoförün yanındaki kişiydi. Şüphelendiğim kişiler var tabi ki. Onu savcı beyle paylaşacağım. Bu, belediye başkanlarının sıkıntısı. Bizler kanunsuz iş yapanların karşısındayız. 6 seneden beri bu işi hep böyle yaptık. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Bunlar bizi yıldıramaz. Kanuna karşı gelenlerle mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

    Olayın ardından Başkan Fidan'a ait 48 N1155 plakalı araç, Turunç Belde Jandarma Komutanlığına götürüldü. Olayı duyan çok sayıda belde sakini, Başkan Ali Fuat Fidan'a destek vermek için jandarma komutanlığı önünde toplandı. Fidan, toplanan kalabalığa, "Bu durum bizi yıldıramaz çalışmalarımıza doğru bildiğimiz şekilde devam edeceğiz" diye hitap etti. Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar ve CHP Marmaris İlçe Başkanı Yamaç Kaya da Fidan'a destek vermek için Turunç'a geldi.

    Polis ekiplerinin geniş çaplı operasyonu sonucunda olaya karıştığı iddia edilen 16 yaşındaki A.K. isimli şahıs gözaltına alındı. Şahsın Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığında ifadesinin alındığı öğrenildi.




    CHP'li başkan ve eşine silahlı saldırı Yorumları