Çubukçu: En büyük yatırımları eğitime yaptık   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (18:38)   Son Mesaj: 11-07-2010 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    11-07-2010

    Çubukçu: En büyük yatırımları eğitime yaptık

    Çubukçu: En büyük yatırımları eğitime yaptık


    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ''Türkiye, büyük hayalleri ve hedefleri olan bir ülke. Bizleri taşıyacak en önemli unsurun eğitim olduğundan hareketle Hükümet olarak en büyük yatırımları eğitime yaptık'' dedi.

    Bakan Çubukçu, Elazığ Belediyesinin yeni binası ile toplu açılışlar için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde eğitim seferberliği başlattıklarını anımsatarak, aradan geçen 8 yıllık sürede seferberliğin toplumsal heyecana dönüştüğünü ifade etti.
    Bu seferberliğin Türkiye'nin bütün şehirlerini kucaklayan ve hiçbir çocuğu kıyıda, köşede bırakmadığını dile getiren Bakan Çubukçu, bu seferberliğin kendilerine her geçen gün hayalini kurdukları, aydınlık Türkiye hayaline biraz daha yaklaştırdığını bildirdi.

    Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Türkiye, büyük hayalleri ve hedefleri olan bir ülke. Bizleri taşıyacak en önemli unsurun eğitim olduğundan hareketle Hükümet olarak en büyük yatırımları eğitime yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Amacımız tüm çocuklar için eğitimin niteliğini artırmak, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, okullaşma oranını yüzde 100'e çıkarmak, üniversite okullaşma oranını yüzde 60'lara yükseltmek ve elbette bütün kız çocuklarımızın eğitimin her kademesine erişimlerini sağlamaktır.

    Ülkelerin, toplumların ve kentlerin kalkınması, refahı ve mutluluğu, düşünme, algılama, karar verme ve problem çözme yetenekleri gelişmiş, çevreye ve sosyo kültürel sorunlara duyarlı, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek bireylerle mümkündür.''

    Eğitimde imkan ve fırsatların herkes için erişilebilir olmasının, kaliteli eğitim sisteminin öncelikli politikaları arasında yer aldığını vurgulayan Çubukçu, ''Bu kapsamda eğitime yapılan büyük yatırımlar sonucunda birçok şehrimiz gibi Elazığ'da hak ettiği yere doğru hızla gidiyor. Elbette bu gelişme kendiliğinden olmamıştır. Birbiri ardına açılan okullar, artırılan öğretmen sayısı, Haydi Kızlar Okula ve Ana Kız Okuldayız gibi Sayın Başbakan'ımızın değerli eşlerinin himayesinde yürütülen kampanyalar, şartlı nakit transferi, ücretsiz dağıtılan ders kitapları, bilgisayarlar ile Elazığ ilimize de çok büyük yatırımlar yapılmıştır'' diye konuştu.




    Çubukçu: En büyük yatırımları eğitime yaptık Yorumları