Ergün: İşte Türkiye'nin geldiği mertebe   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (17:22)   Son Mesaj: 11-07-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    11-07-2010

    Ergün: İşte Türkiye'nin geldiği mertebe

    Ergün: İşte Türkiye'nin geldiği mertebe


    Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Hükümeti'nden önceki 30 yıl boyunca toplam sadece 15 milyar dolar yabancı yatırım çeken Türkiye'nin, son 7 yıl içerisinde 83 milyar dolar yabancı yatırım çekmeyi başardığını belirtti.

    Ergün, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'ndeki SYMEX İnternational İş Makineleri ve Beton Mikseri Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.
    Nihat Ergün, burada yaptığı konuşmada, yerli ve yabancı yatırımcı ayırt etmediklerini, yapılan her yatırımın daha fazla üretmek, daha fazla ihracat yapmak, daha fazla istihdam oluşturmak anlamına geldiğini söyledi.

    Yatırım ortamını iyileştirmek için son derece önemli adımlar attıklarını ifade eden Ergün, ''Zaten bugünkü dünya sermayenin ayrımını yapacak bir dünya değil. Bugünkü dünya ilişkilerin küreselleştiği hızlandığı bir dünya. Bazen Türkiye'den sermaye gider Kuveyt'te yatırım yapar bazen Kuveyt'ten sermaye Türkiye'de yatırım yapar. Dünya birbirine bu kadar entegre olmuşken yerli veya yabancı yatırımcı ayrımı yapmanın bütün ülkeler için yanlış bir tercih olduğunu düşünüyorum'' dedi.

    Ergün, son teşvik programıyla Aksaray gibi illerinde yatırım pastasından pay almalarını sağladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

    ''Ekonomik gelişmelerin 2003 yılında çıkardıkları 'Doğrudan Yabancı Yatırımlar Yasası' ve 'Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının' kurulmasının ülkemize birçok yabancı yatırımın gelmesine katkı sağladı. Hükümetimizden önceki 30 yıl boyunca toplam sadece 15 milyar dolar yabancı yatırım çeken Türkiye, son 7 yıl içerisinde 83 milyar dolar yabancı yatırım çekmeyi başarmıştır. Bu rakam bile Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar nezdinde geldiği mertebeyi önümüze koymaktadır. Ben SYMEX'in değerli yatırımcılarının da kendi ülkelerinde Türkiye'nin yatırım ortamlarını anlatacaklarını ve gönüllü elçi olacaklarına inanıyorum.''

    -''TÜRKİYE ADETA BİR ŞANTİYE GÖRÜNÜMÜNDE''-

    Toplu konut sektörü, ulaşım yatırımları, barajlar ve hastanelerin arka arkaya yapıldığı Türkiye'nin adeta bir şantiye görünümünde olduğunu vurgulayan Ergün, şöyle devam etti:

    ''Türkiye'nin iş ve inşaat makinaları sektöründe hala ciddi bir açığa sahip olduğunu ve yeni yatırımların bu alanda çok akılcı yatırımlar olacağını ifade etmek istiyorum. 2002-2007 döneminde sektörün her sene yüzde 50'ye varan oranlarda büyüdüğünü hatırlatarak sektörün geleceğinin ne kadar parlak olduğunu göstermektedir. Yabancı yatırımcıları Türkiye'de daha fazla iş yapmaya, yatırımlarını artırmaya davet etmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde yükselişini sürdürecek olan Türkiye kendisiyle iş yapanlarında yükselmesini sağlayacaktır. Son 8 yıl içerisinde ekonomide oluşturduğumuz güven ve istikrar ortamı Türkiye'nin çehresini değiştirmiştir. Türkiye küresel krizi dünyada en iyi yöneten ülkelerden birisi olmuştur. Birçok ülkenin ağır yaralar aldığı krizden yükseler çıkmıştır. Bu gelişmeler ülkemizde yeni yatırımlar yapılmasını sağlamış üretim ve ihracat rakamlarımız önemli bir ilerleme kaydetmiştir. Yaşanan ekonomik gelişmeden sadece Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirler değil, ülkemizi neredeyse tamamı istifade etmiştir.''

    Ergün, daha sonra açılışını yaptığı fabrikayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.




    Ergün: İşte Türkiye'nin geldiği mertebe Yorumları