Karadeniz'e akan hamsi yağı balıkları öldürdü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-07-2010 (16:56)   Son Mesaj: 11-07-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    11-07-2010

    Karadeniz'e akan hamsi yağı balıkları öldürdü

    Karadeniz'e akan hamsi yağı balıkları öldürdü


    Karadeniz'deki hamsi bolluğu balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürürken, Kastamonu'nun İnebolu Limanından yapılan hamsi sevkıyatı sırasında denize karışan atık su, balık ölümlerine neden oldu.

    İnebolu İlçe Tarım Müdürü Yusuf Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liman içinde balık ölümlerinin görüldüğünü belirterek, konuyu incelediklerini söyledi.
    Balık ölümlerine, hamsi yükleme işlemleri sırasında iskeleye dökülen atık suyun denize karışmasının neden olduğu üzerinde durulduğunu ifade eden Aygün, ''İnebolu Limanında günlerdir hamsi yüklemesi yapılıyor. Yükleme sırasında hamsi suyunun denize karışması balık ölümlerine yol açtı. Liman içindeki yoğun hamsi yağı nedeniyle balıklar ölmeye başladı. İnebolu Limanındaki alt yapı yetersiz kalıyor'' dedi.

    Aygün, liman dışında balık ölümü yaşanmadığını kaydetti.

    -''LİMANDA ALTYAPI YOK''-

    Karadeniz'de avladıkları tonlarca hamsiyi kamyonlarla yem ve un fabrikalarına sevk eden balıkçılar, yaşanan soruna gerekçe olarak İnebolu Limanındaki alt yapı yetersizliğini gösterdi.

    Olayda kendilerinin bir kusuru olmadığını savunan balıkçılar, ''Dökme hamsi kamyonlara su basılarak yükleniyor. Yükleme esnasında kamyondaki su yere dökülüyor, bu su da iskeleden denize akıyor. Denize suyun karışması nedeniyle limanın her tarafı hamsi yağı ile kaplanarak büyük bir kirlilik oluştu. Biz bu işlemler için navlun ödüyoruz. Limanda alt yapı yok. Yere dökülen su, denize karışıyor. Bizim yapacak bir şeyimiz yok'' dedi.

    Büyük yoğunluk yaşanan İnebolu Limanından son 4 gün içinde yaklaşık 250 kamyon hamsi sevkıyatı yapıldığı belirtildi.




    Karadeniz'e akan hamsi yağı balıkları öldürdü Yorumları