Erdoğan'dan CHP'ye 'dert'li gönderme   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-07-2010 (16:34)   Son Mesaj: 11-07-2010 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 626  

    11-07-2010

    Erdoğan'dan CHP'ye 'dert'li gönderme

    Erdoğan'dan CHP'ye 'dert'li gönderme


    Elazığ'da konuşan Başbakan, muhalefeti sert dille eleştirdi. CHP'deki iç sorunlara gönderme yapan Erdoğan, ''Milletin dertleriyle dertlenmediklerinden, dertlerinin de sonu gelmiyor" dedi. Erdoğan, MHP'ye ve basına da yüklendi.

    Elazığ'daki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ankaralılar, yani oradaki vatandaşlarımı kast etmiyorum, oradaki yöneticileri kastediyorum. Anlıyorsunuz ya 'Durup durup duz gavuruyor.' Onlar döne döne aynı aynı şeyleri söylüyor. 12 Eylül öncesinde şöyle bir başlarını Ankara dışına çıkardılar. 12 Eylül akşamdan beri yine köşelerine çekildiler. Kendi dertlerine derman arıyorlar. Çayda çıranın mumlarıyla arasanız bulamazsınız onları. Öyle meşguller ki milletin derdini bir kez daha ellerinin tersiyle ittiler. Kendi dertlerine düştüler'' dedi.
    Erdoğan şöyle sürdürdü: "Tabanın sesini dinlemeyenler 73 milyonun duygularını anlayamaz. Bu devletin Başbakanına, bakanına, milletvekiline küfretme noktasına kadar kendisini yetkili gören gazeteciler var. Millete bidon kafalı göbeğini kaşıyan diyebilme haddini kendine görenler var.

    Milli birlik ve kardeşlik projesini kendi şahsi çıkarları için bir tehdit olarak görüp, demokratik açılımı canlı bomba eylemcisiyle aynı kefeye koyacak kadar hezeyan içinde olanlar var.

    Herkes milletin tercihini içine sindirmek zorunda. Herkes seviyesini yukarılara çekmek durumundadır.

    Sorumsuz siyasetçilerin tahriklerine, gerilim üreten açıklamalarına lütfen pirim vermeyin. Kendi şahsi çıkarları için, kendi koltuk sevdaları için kendi ikbal hırsları için terörü, terör olaylarını, şehitlerimizi istismar edenlere lütfen aldanmayın''

    ERDOĞAN: BURALARDA (DEPREM KONUTLARI) İSKAN EDECEĞİMİZ KARDEŞLERİMİZİN MUTLULUĞU DAİM OLSUN

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'ın Palu ilçesinde deprem sonrası TOKİ tarafından yaptırılan konutları hak sahiplerine teslim etti.

    Depremde evleri hasar gören vatandaşlar için Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde yaptırılan konutların anahtar teslim töreninin ardından kara yoluyla Palu ilçesine gelen Erdoğan, burada TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutlarının bulunduğu alana geçti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, vatandaşları en kalbi duygularla selamladığını belirtti.

    Mart ayındaki deprem felaketinden sonra attıkları adımın yaklaşık 8 ay sonra neticesini almanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Erdoğan, ''Bu felakette ebediyete intikal eden kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. 8 ay gibi kısa sürede bu konutları, süratle bitirip sizlerin emrine hazır hale getiren başta Başbakan Yardımcım, Afet İşleri, yüklenici firma, milletvekilleri, Valim ve belediye başkanına çok çok teşekkür ediyorum'' dedi.

    Palu'ya verdiği sözü yerine getirdiklerini bildiren Erdoğan, Erdoğan, ''312 konutun teslimini yapmak suretiyle Palu'da kardeşlerimizin dairelerinde yerlerini alması bizleri ayrıca memnun etmiştir. İnşallah buralarda iskan edeceğimiz kardeşlerimizin mutluluğu daim olsun. Bütün çevredeki kardeşlerimizin mutluluğu daim olsun. Rabbim bizleri bu tür felaketlerden muhafaza etsin diyorum'' diye konuştu.

    Bugün Elazığ il merkezinde 39 açılış töreni yapacaklarını belirten Erdoğan, Palu'da 12 Eylül'de yapılan referandumda yüzde 96 oranında ''evet'' oyu çıktığını anımsattı. Erdoğan, bu sırada Kaymakam Yasin Özcan'ı yanına çağırdı. Kaymakam Özcan ile kısa bir süre konuşan Erdoğan, ''Yüzde 98 imiş. O zaman daha da mutlu oldum. Elazığ'da yüzde 92, Kovancılar'da yüzde 96, Palu'da yüzde 98, maşallah'' dedi.

    Erdoğan, bu sırada vatandaşların ''yüzde 100'' sloganları üzerine ''İnşallah, o da yaklaşıyor. Yedi ay sonra, hep birlikte biliyorsunuz uzun ince bir yoldayız. İnşallah gideceğiz gündüz gece, yapılacak çok işimiz var'' diye seslendi.

    Palu ilçesinde yapılan konutların, ilçeye bir farklılık kattığını bildiren Erdoğan, ''Biraz eksiklikler var. Bu eksiklikleri de süratle burada tamamlamak suretiyle umuyorum ki burada oturacak tüm kardeşlerim inşallah, bunun hazzını duyacaklar'' dedi.

    Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşları selamladıktan sonra karayoluyla Kovancılar ilçesine gitti.




    Erdoğan'dan CHP'ye 'dert'li gönderme Yorumları