'Ecevit zor yıllarında solu iktidar yaptı'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (15:36)   Son Mesaj: 11-07-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 736  

    11-07-2010

    'Ecevit zor yıllarında solu iktidar yaptı'

    'Ecevit zor yıllarında solu iktidar yaptı'


    DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, Bülent Ecevit'in , en zor zamanlarda demokratik solu iktidar yaptığını söyledi.

    DSP Denizli İl Başkanlığı tarafından, eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'le ilgili konferans düzenlendi.
    Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, DSP İl Başkanı Mustafa Değirmenci, partililer, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca ve çok sayıda davetli katıldı.

    Konferansta konuşan Gürkan, Bülent Ecevit'in her yönüyle doğru bir adam olduğunu belirterek, merhum Ecevit'in en zor zamanlarda demokratik solu iktidar yaptığını anlattı.

    DSP'nin kurucusu ve kuramcısı Bülent Ecevit'i aralarından ayrılışının 4. yılında, özlemle, saygıyla ve rahmetle andıklarını ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

    ''Demokratik solun kuramcısı ve DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit, ülkemizin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için 'ulusal duruş' sergileyen bir liderdi. Ecevit'in eksikliğini, yalnız biz demokratik solcular değil, tüm Türkiye hissetmekte ve herkes onun öngörülü yaklaşımlarının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha idrak etmektedir. Ancak, kimsenin endişeye kapılmasına gerek yok. Çünkü, her bir DSP'li, bir Ecevit'tir ve yüreğinde yer eden Ecevit'in düşüncelerini, felsefesini, duruşunu gelecek nesillere taşıyacaktır.''

    ''Ecevit, ülkemize ışık tutan bir liderdi'' diyerek konuşmasına devam eden Gürkan, ''Ecevit, siyaseti nezaketle bütünleştiren, inançlara saygılı, laikliği ve çağdaşlığı kendine rehber edinmiş bir kişilik olarak, ülkemiz için olduğu kadar dünya için de ışık tutan bir liderdi'' diye konuştu. Gürkan, şöyle devam etti:

    ''Özellikle ülkemizin iç ve dış tehditler altında olduğu şu kritik günlerde, Ecevit'in ışığında doğru bildiklerimizden şaşmayacak, onun gibi, kendimizi değil, ulusumuzu ve ulusal çıkarları ön planda tutacağız. İlkeli, tavizsiz, dürüst, centilmen, uzlaşmacı, insancıl, dik duran, cesur, dışarıdan emir almayan halk adamı Ecevit, hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bizler Ecevit'i, ezilenin, işsizin, köylünün, esnafın, emeklinin, gençlerin ve kadınların yanında yer alarak, onlarla bir olarak yaşatacağız. O sadece DSP'lilerin değil, Türk milletinin gönlünde taht kuran bir liderdi. O halkçıların, ezilenlerin, işçilerin yanında yer alan bir liderdi. Bu yüzden herkes onu seviyordu.''

    DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'e ait görüntüleri slayt eşliğinde izleyen bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı. Sinevizyon gösterisinin ardından DSP eski İl Başkanı Özkan Fidan, Ecevit için yazdığı 'Mavi Gömlekli Adam' şiirini okudu.




    'Ecevit zor yıllarında solu iktidar yaptı' Yorumları