HAKSEN: KKDF geriye doğru uygulanamaz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (14:21)   Son Mesaj: 11-07-2010 (14:21)    Cevap: 0    Gösterim: 428  

    11-07-2010

    HAKSEN: KKDF geriye doğru uygulanamaz

    HAKSEN: KKDF geriye doğru uygulanamaz


    HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, tüketici kredilerinde uygulanan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kesintisindeki artışın geriye dönük uygulanamayacağını söyledi.

    Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, tüketici kredilerinde uygulanan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kesintisindeki artışın geriye dönük uygulanamayacağını söyledi. Çivi, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu"nun (KKDF) aylık kredi faizi matrahı üzerinden hesaplanan bir tutar olması nedeniyle artışın aslında gizli bir faiz artışı anlamına geldiğini iddia etti.
    Çivi, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu"nun (KKDF) aylık kredi faizi matrahı üzerinden hesaplanan bir tutar olması nedeniyle artışın aslında gizli bir faiz artışı anlamına geldiğini iddia etti.

    Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu(Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi yaptığı yazılı açıklamada, 28 Ekim 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre yüzde 10 olan KKDF oranının yüzde 15"e çıkarıldığını, kararın yayımı tarihinde yürürlüğe gireceği belirtilmesine rağmen, tüketicilere bankalarca gönderilen mesajlarda daha önce kullandırılan kredilerin 28 Ekim 2010 tarihinden sonraki taksitlerine de yüzde 15 oranında KKDF uygulanacağını bildirdiklerini söyledi.

    -BANKALAR ÇİFTE STANDART UYGULUYOR-

    Tüketici kredisi faiz oranlarındaki indirimlerin daha önce kullandırılan kredilere yansıtılmadığına dikkat çeken Çivi, KKDF artışını geriye doğru uygulamak suretiyle bankaların çifte standart uyguladığını belirtti.

    Memurların yüzde 75"inin tüketici kredisi kullandığını hatırlatan Çivi, bu gelişme üzerine tüketici kredisi kullanan memurların ve vatandaşların kendilerini arayarak tepkilerini dile getirdiklerini söyledi.

    -KKDF ARTIŞI GİZLİ FAİZ-

    KKDF"nin aylık kredi faizi matrahı üzerinden hesaplanan bir tutar olması nedeniyle artışın aslında gizli bir faiz artışı anlamına geldiğini iddia eden Çivi,daha önce yüzde 15 olarak uygulanan KKDF oranının kriz nedeniyle yüze 10"a indirildiğini hatırlattı. Çivi, yapılan artışın kriz döneminde kullandırılan kredilerin halen devam eden taksitlerine de uygulanmasının ayrı bir haksızlık olduğunu, Maliye Bakanlığından bankaların bu haksız uygulamasına dur demesini istedi. (ANKA)




    HAKSEN: KKDF geriye doğru uygulanamaz Yorumları