İzmir'de şehirlerarası otobüs biletleri tükendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (13:19)   Son Mesaj: 11-07-2010 (13:19)    Cevap: 0    Gösterim: 729  

    11-07-2010

    İzmir'de şehirlerarası otobüs biletleri tükendi

    İzmir'de şehirlerarası otobüs biletleri tükendi


    Kurban Bayramı tatili dolayısıyla oluşacak yoğunluğu dikkate alan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali A.Ş. (İZOTAŞ) yetkilileri gerekli önlemleri alırken, otobüs biletlerinin tükendiği bildirildi.

    İZOTAŞ Genel Müdürü Nihat Sağbaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otobüslerde yer kalmadığını, ancak vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda, İzmir'deki otobüs şirketlerinin ek sefer yapması için koordinasyon sağlayacaklarını belirtti.
    Sağbaşoğlu, arife, bayramın birinci ve ikinci günü terminallerine günde yaklaşık 3 bin aracın gireceğini, 3 bin aracın da çıkacağını, planlamayı buna göre yaptıklarını söyledi.

    İzmir'e gelecek ve kentten gidecek yurttaşların ihtiyacına cevap vermek için İZOTAŞ'ta temizlik ve güvenlik hizmetlerinde izinleri kaldırdıklarını, 3 vardiya çalışma yürüteceklerini anlatan Sağbaşoğlu, şu bilgiyi verdi:

    ''Arife ve bayramın birinci, ikinci günü İZOTAŞ'tan kalkacak otobüslerde yer yok. 6 bin civarında araçla, 300 bin kişi giriş çıkış yapacak. Buna göre her türlü önlemi aldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, otobüs şirketlerinin servis yöneticileri, dolmuş ve taksiciler odalarının yetkilileriyle gelen ve giden yolcuların kente dağılımı için görüşmelerde bulunduk.

    İzmir Emniyet Müdürlüğü her türlü konuda yardımda bulunacak. Terminalimizden çıkacak şoförler için Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, İzmir Emniyet Müdürlüğü Şehir içi ve Şehirler arası Bölge Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle ortak çalışma yürütüyoruz. İZOTAŞ'a gelen hiç kimse burada kalmayacak. Mutlaka gitmek istediği yere ulaştırılacak. Vatandaşımız 24 saat süreyle terminalimizdeki nöbetçi müdürün 0532 659 05 22 numaralı telefonu arayarak yardım alabilecek.''

    Otobüs terminallerinden çıkan her aracın, Ulaştırma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendiğini hatırlatan Nihat Sağbaşoğlu, ''Yakınlarını görmek, bayramlaşmak, memleketlerinde kurban kesmek için yola çıkan insanlarımızın terminal dışındaki otobüslere binmemesini, yönelmemesini istiyoruz. Şehirler arası yollarda yapılan denetimlerde bu otobüslerin durdurulması, seferden men edilmesi durumunda, yurttaşlarımız büyük sıkıntı yaşayabilir'' dedi.

    Sağbaşoğlu, İZOTAŞ'a normal günlerde ilçelerle birlikte günlük 2 bin civarında aracın giriş çıkış yaptığını, ortalama 100 bin kişinin gelip gittiğini söyledi.




    İzmir'de şehirlerarası otobüs biletleri tükendi Yorumları