İstanbul barosunda başkanlık seçimi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-07-2010 (11:57)   Son Mesaj: 11-07-2010 (11:57)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    11-07-2010

    İstanbul barosunda başkanlık seçimi

    İstanbul barosunda başkanlık seçimi


    İstanbul barosu seçimlerinde bu yıl 6 ayrı platform başkanlık için yarışıyor. Seçim sonuçları bugün belli olacak. Yeni başkanını seçecek olan İstanbul Barosu’nda adaylar eski yönetimin ‘darbeci’ anlayışını eleştirdi.

    Başkan adaylarından Fevzi Çelik "Ergenekon"a avukat gönderdiler ama çocuk davalarına gönderilmedi" diye tepki gösterdi
    Ancak dün seçim sonuçlarından önce başkan adayları tek tek kürsüye çıkıp çeşitli vaatlerde bulunup mevcut baro yönetimini eleştirdi. Özgürlükçü Hukuk Patformu Başkan Adayı Avukat Fevzi Çelik ""Baro, CMK"nın boykot edildiği dönemde Ergenekon sanıkları ve askeri mahkemelere avukat gönderdi. Ancak çocuk davalarına avukat göndermedi"" diyerek mevcut yönetimi eleştirdi.

    Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Kemal Aytaç da Baro"nun darbeler ve darbecilere karşı sessiz kalmasını eleştirdi. Aytaç, ""Bir baro muhtıra karşısında susar mı? Baronun sözü güvenilirliğini yitirmiştir" dedi.

    Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Adayı Satılmış Şahin üstünlerin değil hukukun üstünlüğü sloganıyla yola çıktıklarını hatırlarak ""Baro otomobilciler federasyonu kadar üyelerinin hakkını savunmuyor. Cumhuriyetin temel ilkelerine hepimiz sahip çıkıyoruz. Bu kusurlara perde yapılmamalı"" dedi

    MUAMMER AYDIN: TÜRBANA ÖZGÜRLÜK OLMAZ

    Mevcut Baro Başkanı Muammer Aydın ise insan hakları ve hukukun üstünlüğünü savunduklarını ileri sürerek ""Özgürlükten söz ediliyor. Türbana özgürlük gibi bir özgürlük olamaz. Hurşit Tolon da olsa, kim olursa olsun hukuksuzluğa uğramış herkesi savunuruz"" diye konuştu.

    STAR GAZETESİ




    İstanbul barosunda başkanlık seçimi Yorumları